Minutter senere forsvinner tyven med klokker for flere hundre tusen kroner

I løpet av én helg, ble to forretninger på Oslos vestkant utsatt for innbrudd og frastjålet eksklusive klokker.

Innbruddstyven på vei inn hos gullsmeden

UKJENT GJERNINGSPERSON: Natt til 6. januar brøt en ukjent gjerningsperson seg inn hos en gullsmed på Skøyen i Oslo. Natten i forveien ble en urmaker på Vinderen i Oslo utsatt for et lignende innbrudd.

Foto: Politiet

Natt til 5. januar i år ble en urmaker på Vinderen i Oslo utsatt for innbrudd. Et døgn senere, natt til 6. januar, slo en tyv til mot en gullsmed på Skøyen.

I begge innbruddene var tyven – eller tyvene, på jakt etter eksklusive klokker.

To uker har gått og politiet står fortsatt uten mistenkte. De undersøker nå om det er den samme personen, eller personene, som står bak begge innbruddene.

– Vi undersøker likheter og modus, men det er for tidlig å konkludere, sier Kenneth Lanto Bjerkestrand, politioverbetjent ved Majorstua politistasjon til NRK.

Politiet beskriver begge innbruddene som profesjonelt gjennomført, og det ble benyttet verktøy for å ta seg inn i de to lokalene.

– Det er snakk om en urmaker og en gullsmed, så det krever litt planlegging og profesjonalitet å ta seg inn. Med den type innbruddssikring disse forretningene har, krever det verktøy og planlegging for å komme seg inn, sier Bjerkestrand.

Politiet ønsker ikke å gå ut med hvor mye verdier som ble stjålet, men sier at det fra innbruddet den 6. januar ble stjålet klokker for flere hundre tusen kroner.

– Det er snakk om grovt tyveri. Både i form av verdiene som er borttatt og måten de tok seg inn på, sier Bjerkestrand til NRK.

Fra tyven først dukker opp på overvåkningskameraene til gullsmeden på Skøyen til han forsvinner, tok det ca. 10 minutter, opplyser politiet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger