Hopp til innhold

Mette-Marit åpnet kvinnesenter

Kronprinsessen har selv vært med på å starte opp Røde Kors' nye senter for minoritetskvinner i Oslo.

Mette-Marit åpnet kvinnesenter

Kronprinsessen var i dag på den offisielle åpningen av Stelle Kvinnesenter.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Stella kvinnesenter åpnet dørene 1. februar og siden da har nærmere 100 kvinner vært innom dørene i senteret som ligger midt i Oslo sentrum.

Her får de muligheten til å få hjelp fra rundt 100 frivillige og veiledere med alt fra jobbsøking, lån av datamaskin og ulike kurs.

Video Mette-Marit åpnet kvinnesenter

NETT-TV: Se kronprinsessens møte med norske minoritetskvinner.

Hver kvinne får sin egen veileder som følger dem opp underveis, eller de kan bare ta seg en lunsj i sofakroken med sine medsøstre.

– Har savnet et møtested

Planleggingen av senteret startet i 2008, og etter hvert fikk også senteret kongelig hjelp fra kronprinsesse Mette- Marit.

I dag var kronprinsessen på besøk for å få en omvisning på senteret og slå av en prat med brukerne og de frivillige.

– Det har vært fantastisk å få lov til å jobbe i denne gruppa, sa kronprinsessen da hun var på vei ut døra.

Kronprinsessen sier hun selv har savnet et møtepunkt hvor hun kan treffe andre kvinner og lære om andre kulturer.

– Jeg har selv mange ganger hatt lyst til å få lære mer om kvinner som kommer fra andre steder og som har en annen kulturell bakgrunn enn det jeg har, sier kronprinsessen som lover at hun vil komme tilbake på besøk jevnlig.

Hun mener senteret kan være viktig for å gi kvinner en mulighet til å bruke ressursene og evnene sine.

– Vi har så mange flotte kvinner som bor i Norge, og spesielt her i Oslo som vi ikke bruker ressursene til. Det vil bli nødvendig for samfunnet og norske bedrifter spesielt å se på dette, sier Mette-Marit.

Medmennesker

Prosjektleder for Stella kvinnesenter Marianne Bockelie sier senteret skal være et supplement til tilbudet fra Nav og Oslo kommune.

– Det vi vinner på et at vi har frivillige som jobber her. De er profesjonelle, men de er først og fremst medmennesker, sier Bockelie som berømmer kronprinsessen for samarbeidet.

– Hun har utrolig mye gode ideer og har mye kunnskap om de menneskene hun har møtt, og god oversikt over hva som allerede finnes av tilbud i kommunen, sier hun.

Senteret skal holde åpent på hverdager, og på kveldstid blir det blant annet kurs i bruk av data, økonomikurs og presentasjonskurs.

– Etter det jeg vet er alle kursene allerede fulltegnet, sier Bockelie, som er storfornøyd med besøket på senteret den første måneden.

AKTUELT NÅ