NRK Meny
Normal

Kristin Halvorsen tar gjenvalg

På dagens landsstyremøte annonserte SV-leder Kristin Halvorsen at hun tar gjenvalg som partileder.

Kristin Halvorsen
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Det har lenge vært usikkert om Halvorsen ville ta gjenvalg og hun har brukt de siste månedene på å bestemme seg.

– Det grunnleggende spørsmålet er om jeg har lyst til å kjempe videre for SVs saker, og jeg har kommet fram til at hvis valgkomiteen spør meg, så svarer jeg ja, sa Kristin Halvorsen på slutten av sin tale til landsstyremøtet i Oslo lørdag.

Svært godt fornøyd

Nestlederne Audun Lysbakken og Bård Vegar Solhjell er svært godt fornøyd med partilederens beslutning og forsikrer at ingen sitter med brustne forhåpninger.

– Dette vekker stor entusiasme i hele partiet. Jeg har sett en stund at lysten er kommet tilbake for fullt, og hennes avklaring er det beste for partiet, sier Lysbakken til NTB.

Solhjell legger til at hun er «fit for fight» og i kjempeslag.

– Hun virket kanskje litt nedslått etter valget, men nå har hun funnet tilbake formen og vil slåss for SV-saker som aldri før, sier Solhjell. Han bare smiler av medieoppslag om maktkamp mellom de to nestlederne om hvem som skal etterfølge henne.

Ikke gloriøst i SV

Halvorsen har sittet som partitopp i 14 år og er med det den lengst sittende SV-lederen i partiets historie.

SV har de siste fem årene sittet i regjering, en periode som partiledelsen tidligere har kalt «ikke særlig gloriøs».

Fra protestparti til regjering

Kristin Halvorsen har sammen med Erik Solheim de siste 10-15 årene vært med på å snu partiet fra et protestparti til et regjeringsdyktig parti som påvirker politikken.

For de fleste blir partiet SV assosiert med personen Kristin Halvorsen. Når partiet har vært i krise, har hennes personlige innsats vært avgjørende.

De siste månedene har det vært en del diskusjon om Halvorsen ville ta gjenvalg eller ikke.

Neste års landsmøtet ble av mange pekt på som en fin anledning til å overlate roret til nye krefter, men nå må Audun Lysbakken, Bård Vegar Solhjell og Heikki Holmås vente enda noen år på at Halvorsen trekker seg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger