Kongeparet: – Vi må gjøre det vi kan for flyktningene

Besøket på det nye ankomstsenteret for asylsøkere i Råde gjorde inntrykk på kongeparet. – Vi må gjøre det vi kan for å hjelpe dem, slår kong Harald fast.

Kongeparet besøker mottak i Råde

Kongen minner om at Norge ved minst to anledninger har nytt godt av at andre har tatt imot norske flyktninger og emigranter.

– Nå må vi vise hva som bor i oss, sier han.

Kongeparet besøkte onsdag ankomstsenteret for asylsøkere i Råde i Østfold. Senteret ble åpnet sist fredag.

Der ble de ønsket velkommen av blant andre justisminister Anders Anundsen (Frp) og sjefen for Utlendingsdirektoratet (UDI), Frode Forfang.

Se video av Dronning Sonja som gjør «fistbump» her!

– Må vise solidaritet

Strømmen av flyktningen har satt både Norge og Europa i en ekstraordinær situasjon, der det viktigste er å vise medmenneskelighet, mener kongeparet.

– Det er helt selvsagt. Det må man, sier dronning Sonja.

Hun er spesielt imponert over samarbeidet mellom de ulike etatene som har bidratt til å stable ankomstsenteret på beina på rekordtid i de gamle Smart Club-lokalene i Råde, og hun peker på at det er mange elementer som på plass for å få det hele til å gli så effektivt og skånsomt som mulig.

Dronningen imponert

– Det er veldig hyggelig å se at vi har så mange fine institusjoner som kan samarbeide, og som trår til. Man blir veldig imponert og målløs, sier hun.

Spesielt inntrykk gjorde møtet med en flyktningfamilie fra Irak, med fire barn og ett på vei.

– De hadde kommet hit med ønske opp at barna kunne vokse opp her, med god skole og muligheten til et verdig og godt liv. Det er rørende, sier dronningen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger