Hopp til innhold

Kim Traavik inn i statsministerens sikkerhetsstab

Den erfarne diplomaten Kim Traavik har blitt ansatt som nasjonal sikkerhetskoordinator ved Statsministerens kontor (SMK).

Kim Traavik Under en pressekonferanse i 2012

Kim Traavik er ansatt som nasjonal sikkerhetskoordinator ved Statsministerens kontor. Her før en pressekonferanse med daværende justis- og beredskapsminister Grete Faremo der han overleverte en evalueringsrapport av PST, i 2012.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Ommøbleringen av sikkerhetsstaben skal – ifølge kilder VG har snakket med – ha blitt gjort fordi det har vist seg vanskelig å koordinere sterke krefter ute i fagdepartementene.

Traavik, som var ambassadør i London fram til august og også har vært Norges ambassadør til NATO, skal koordinere arbeidet med blant annet etterretning og sikkerhet mellom nøkkeldepartementene justis, forsvar og utenriks.

Ansettelsen har foregått i stillhet, og Traavik begynte i stillingen allerede 1. september. Han vil selv ikke uttale seg om stillingen til avisen, men statsråd og stabssjef ved SMK Vidar Helgesen, skriver i en e-post at «rekrutteringen er ledd i regjeringens langsiktige innsats for styrket sikkerhet og beredskap».

Bokhari får utvidet ansvar for ekstremisme

Laila Bokhari fortsetter arbeidet med sikkerhet og beredskap.

– Hun får et utvidet ansvar for arbeidet med å forebygge hatkriminalitet, radikalisering og voldelig ekstremisme. Dette er et sentralt element innenfor samfunnssikkerhet og beredskap, og er blitt sterkt aktualisert det siste året, opplyser Vidar Helgesen til VG.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger