Hopp til innhold

Jensen: – Nok er nok, sett opp buss, send dem ut

Høyre og Frp vil tvangssende romfolket ut av Norge.

Høyre og Frp vil tvangssende Romfolket ut av Norge.

SE INNSLAGET: Høyre og FRP vil tvangssende Romfolket ut av Norge. – Nok er nok, sett opp buss, send dem ut, sier Siv Jensen.

Det er en amper stemning mot romfolket. Høyre og Frp vil tvangssende romfolket ut av Norge. Naboene er opprørte, og i dag ble leiren på Årvoll stengt for utenforstående.

De fleste er enige om at løsningen ikke er et grustak på Årvoll.

– Personer som kommer til Norge og mener at man må bli forsørget av Norge må bli bedt om å reise hjem, og hvis man ikke gjør det frivillig, må man tvinges, sier byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H) til NRK.

– Send dem ut

Tvangsutsendelse av romfolket er løsningen, svarer Høyre og Fremskrittspartiet.

– Regjeringen kan iverksette tiltak og sette opp busser og utransportere rumenerne nå øyeblikkelig, sier Frps Siv Jensen.

– Deportasjon?

– Ja, for det er mennesker som ikke kan forsørge seg selv som begår mye kriminelle handlinger. Alle som følger med på denne saken ser hva som foregår. Nok er nok, sett opp buss, send dem ut, sier Jensen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Romfolk

Romfolket slo seg ned på Årvoll lørdag.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy

Sarkozy deporte flere tusen romfolk

Det er gjort tidligere. Da Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy deporterte flere tusen romfolk for et par år siden fikk han FN og EU-kommisjonen i nakken.

– Det er mulig han fikk EU-kommisjonen på nakken, men han fikk det franske folk til å bli ganske fornøyd. Det handler om å iverksette tiltak som fungerer, og det er bare for den norske regjering å sette i gang.

– Ingen enkel løsning

Deportasjon er ikke regjeringens politikk, det finnes ingen enkel løsning, svarer Justisdepartementet.

– Vi skal ta imot personer fra rombefolkningen, som vi gjør fra andre EU-land. De har rett til å komme til Norge, sier Astri Aas Hansen, statssekretær i Justisdepartementet til NRK.

Norsk lov gir mulighet for å kaste ut EØS-borgere, men bare om de er en urimelig byrde for offentlige velferdsordninger. Foreløpig nyter disse romfolkene ikke godt av norske velferdsordninger.

AKTUELT NÅ