Jan Bøhler (Ap) stiller ikke til gjenvalg

Ap-politikeren stiller ikke til gjenvalg til Stortinget, men trekker seg ikke fra politikken. Samtidig kommer han med kritikk av partiets politikk i Oslo.

Jan Bøhler (Ap) under den muntlige spørretimen på Stortinget

UT AV STORTINGET: Ap-politiker Jan Bøhler skriver på sin Facebook-side at han ikke vil stille til gjenvalg på Stortinget.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Politikeren selv skriver på Facebook at han ikke vil stille til gjenvalg på Stortinget.

Bøhler sier han har fått henvendelser fra media om å svare på anonyme kilder og at dette er grunnen til at han kommer med avgjørelsen nå.

– Jeg hadde tenkt å vente til nominasjonskomiteen nedsettes i august, men jeg synes det er greit å avklare dette nå, sier Bøhler.

Han skriver at han ikke ønsker å være gjenstand for intern strid i partiet, men avviser at det foreligger en slik strid nå.

Videre skriver han også at han ikke har vært fornøyd med partiets politikk i Oslo de siste årene. Han trekker her frem ungdomskriminalitet, utenforskap blant barn og unge, krav til integrering og nedlegging av Ullevål sykehus.

«Valgresultatet ved kommunevalget i 2019 tyder heller ikke på at våre velgere er fornøyde», skriver Bøhler. Derfor velger han å ikke stille til gjenvalg for Oslo Ap.

Vil være aktiv politiker

Videre skiver Bøhler at han ikke trekker seg ut av politikken og vil fortsatt være aktiv. Han vil fortsatt jobbe videre med saker han brenner for.

Den 68 år gamle Oslo-politikeren har vært innvalgt på Stortinget siden 2005. Den siste perioden har han vært medlem av justiskomiteen.

– Skjer på en åpen måte

Leder i Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, sier at han tar Bøhlers valg og uttalelser til etterretning.

– Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke Jan for innsatsen han har gjort som leder og som stortingsrepresentant i 16 år. Han har bidratt til å synliggjøre Ap og Oslo på en god måte.

På spørsmål om hva han tenker om at Bøhler ikke ønsker å strid i nominasjonsprosessen til Stortinget, svarer Jacobsen at han ikke vet hva Bøhler sikter til.

– Jeg tror alle nominasjons- og valgprosesser i Ap og Oslo skjer på en åpen måte, hvor alle våre lag og medlemmer får si sitt. Jeg tror vi tåler både uenighet og voteringer.

Undrende til kritikk

Jacobsen stiller seg også undrende til Bøhlers kritikk av politikken Ap har ført lokalt i Oslo.

– Jan har selv sittet i justiskomiteen, og jeg har ikke registrert at han har fremmet noen forslag eller hatt politiske utspill hvor han er uenig med oss.

Når Bøhler forlater Stortinget etter valget neste år, håper Jacobsen at Bøhler vil bidra.

– Han har mye kompetanse. Flere tidligere stortingsrepresentanter som ikke har tatt gjenvalg har bidratt aktivt i våre lag.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger