Hopp til innhold

Ingen løsning på Unio-streiken i natt

Det nærmer seg en løsning i Unio-streiken, men den vil ikke være over ved arbeidsdagens start torsdag.

Kari Gjesteby

Interessen for å avslutte streiken er stor, sier riksmekler Kari Gjesteby.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Forhandlingsleder i Unio Arne Johannessen og Unio-leder Anders Folkestad forlot Riksmekleren i 23-tiden onsdag kveld. Der har de sittet i samtaler med riksmekler Kari Gjesteby i flere timer.

Etter samtalene sa Gjesteby at partene har jobbet for å se om det mulig å komme frem til en løsning på streiken.

– Nå skal vi summere opp hver for oss. Jeg regner med at vi vil fortsette i morgen, og så får vi se hvor det har brakt oss, sa Gjesteby til NRK.

Hun vil ikke spå når det blir en formell gjenopptagelse av meklingen.

– Iherdige forsøk

– Vi gjør iherdige forsøk på å komme ut av denne streiken, sier hun og legger til at interessen for å avslutte streiken er stor.

Samtalene onsdag kveld varte i flere timer mellom Unio stat og Riksmekleren, selv om meklingen formelt ikke er gjenopptatt. Men det kan skje torsdag.

Etter det NRK har grunn til å tro har det vært arbeidet det med et utkast til en skisse mellom staten og Unio. Det betyr at det kan gå mot en løsning på streiken i staten.

I tillegg til de som allerede er ute i streik, har Unio tidligere varslet at flere vil tas ut til streik torsdag. Det vil være over 3500 medlemmer i streik.

Streiken omfatter blant annet prester, høgskoleansatte, meteorologer og politi.

Unio forsatte streiken da de andre statsansatte som streiket godtok et meklingsforslag sist lørdag.

Vekterstreiken

Når det gjelder vekterstreiken, har det har ikke vært noen kontakt mellom partene siden mandag. Det fører blant annet til at sikkerhetskontrollen ved fem flyplasser er stengt, og det har vært store køproblemer ved en rekke andre flyplasser.

Ytterligere 450 vektere ble tatt ut i streik onsdag.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ