Hopp til innhold

Ingen møtte på storaksjon mot NRK

Tusenvis av aksjonister mot TV-lisensen var varslet på Marienlyst i dag. De dukket aldri opp.

NRK Marienlyst
Foto: Ragnhild Løset Meland / NRK

Det var ingen tegn til aksjonister utenfor NRK-huset på Marienlyst i dag.

Facebookgruppen « Vi skal fjerne TV-lisensen og trenger deg for å få det til » er ifølge beskrivelsen gruppen «for deg som er lei av urettferdighet og som ikke lenger finner deg i den vanvittige TV-lisensen.»

De har i lengre tid mobilisert aksjon mot lisensen i dag, torsdag 2. april klokken 10.00, men utenfor Marienlyst var det helt dødt.

Skulle ta med TV-ene

«Vi starter hos NRK Marienlyst i Oslo. Der vil vi at alle som kan stiller opp med fjernsyn for å si opp TV-lisensen. Dette er en av de få mulighetene til å slippe å betale», skriver aksjonsleder Lars Engen på forsiden av gruppen

Aksjonslederen uttalte til nettstedet NA24.no 4. mars at han forventet at rundt tusen mennesker ville komme for å aksjonere på Marienlyst.

Han fortalte også at han så for seg en landsomfattende aksjon, der alle i Norge som er imot lisensen tar med seg fjernsynet og melder seg hos sin nærmeste NRK-avdeling.

Var forberedt

NRK Marienlyst

Ingen møtte opp klokka ti.

Foto: Ragnhild Løset Meland / NRK

Kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin forteller at han ikke er overrasket over at aksjonen uteble.

- Terskelen for å bli med i grupper på Facebook er ganske lav, og det medfører ikke direkte at menneskene som blir medlemmer i en slik gruppe vil komme på Marienlyst å levere fra seg fjernsynsapparatene sine.

Hvis aksjonistene hadde tatt turen hadde de blitt tatt godt i mot.

- Det hadde vært helt greit om de kom. Resepsjonen var underrettet om at det kanskje kom til å dukke opp noen. Vi kunne servert boller, kaffe og pratet med dem, forteller han.

Politisk rettet

Hovedmålet med aksjonen var å få til en debatt, aksjonen er i utgangspunktet ikke rettet mot NRK, skriver Engen på Facebookgruppen.

«Dette er mer enn en gruppe som bare skal snakke drit om NRK, vi skal faktisk fjerne TV-lisensen. For å få til det trenger vi en innsats fra alle sammen. Det er mange som ikke tror det går an, men hvis et samlet Norge sier nei til TV-lisens, så må den vekk», skriver aksjonslederen på forsiden på gruppen.

Aksjonsleder Lars Engen har ikke besvart NRKs henvendelser på verken telefon, e-post eller Facebook torsdag.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger