I fengsel for barnemishandling

En 36-åring er dømt til ubetinget fengsel i halvannet år for overgrep mot datteren og en venninne, og for å ha slått barna sine.

Mannen er i Kristiansand tingrett dømt for å ha slått og brukt vold mot to av barna sine gjentatte ganger over en periode på to år, skriver NTB.

Knyttnever og belte

Barna var da i tiårsalderen. 36-åringen slo både med åpen og knyttet hånd. Ved ett tilfelle hadde han bundet et belte rundt barnets håndledd da mishandlingen skjedde, ifølge dommen.

I sin forklaring sa tiltalte at han ble sint da barna kranglet eller oppførte seg dårlig. Han reagerte med å gi dem ris, holde dem i nakken, dra dem i ørene eller klapse til dem.

«Retten finner grunn til å bemerke at uansett uønsket atferd eller ønske om endret atferd i oppdragsøyemed, er det verken lovlig eller tillatelig med den form for vold som tiltalte har utøvd», ter det i dommen.

Incest

I tillegg til vold mot to barn, er mannen også dømt for overgrep mot en datter og hennes venninne. Venninnen fortalte om hva som hadde skjedd flere år etter at overgrepet skulle ha skjedd.

Da hun betrodde seg, fortalte datteren at også hun hadde vært utsatt for noe lignende.

Retten mener de seksuelle handlingene overfor de to jentene er begått under særdeles skjerpende omstendigheter.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger