Har avhørt helt nye vitner i Kristin-saken

16 år etter drapet på Kristin Juel Johannessen (12) har politiet avhørt helt nye vitner. 38-åringen som er siktet for drapet i 1999, er ikke avhørt siden før fengslingen.

Kristin Juel Johannessen

DREPT: 12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble drept 5. august 1999.

Foto: PRIVAT / NTB scanpix

– Vi har avhørt helt nye vitner i saken, sier konstituert visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NRK.

Hvem disse vitnene er og hvordan politiet har kommet i kontakt med dem, ønsker ikke Sakrisvold å fortelle av hensyn til etterforskningen. VG avslørte nylig detaljer fra det første avhøret av siktede, der han nekter for å ha drept den 12 år gamle jenta i 1999.

– Vi er svært lite glad for slike lekkasjer, sier Sakrisvold.

Samler inn farens opplysninger

NRK skrev i går at politiet aldri undersøkte den alternative fluktruten som gjerningsmannen kan ha tatt. Her har far til Kristin, Roar Juel Johannessen, snakket med vitner som aldri har vært avhørt av politiet.

– Jeg er imponert over at faren har stått på i alle årene, og all informasjon er interessant for politiet. Tross den traumatiske opplevelsen så har familien stått på. Vi samler inn alt og vurdere hvordan vi benytter opplysningene, sier Sakrisvold.

Ingen avhør av siktede

I går meldte politiet Vestfold i en pressemelding at de vil foreta nye avhør av siktede, men 38-åringen er forsatt ikke avhørt.

– Det ligger ikke noe dramatikk i det. Vi gjør en taktisk vurdering for når det er hensiktsmessig å foreta nye avhør. Vi samler opp materiale, og det har ikke noe for seg å gjennomføre avhør hver dag, sier Sakrisvold.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger