De berørte varene har fabrikknummer 101 og 109, og siste forbruksdato fra og med 10. mai til og med 18. mai 2007.
Det er ikke påvist salmonella i produktene, men det er påvist salmonella på hele svineslakt.
Dette er varene
Tilbakekallingen gjelder følgende produkter:
- Go’ og mager kjøttdeig av svin – 400 grams pakninger - anslått til sju tonn.
- Medisterfarse – både to og firekilos pakninger – anslått til to tonn.
Siste forbruksdato (10. mai til og med 18. mai) er stemplet nederst på etiketten etterfulgt av en firkant med fabrikknummeret 101 eller 109.
- En ubehagelig situasjon
- Dette er en svært ubehagelig situasjon vi har kommet opp i, selv om det ikke er påvist salmonella i produktene, sier Knut Framstad i Nortura Trygg Mat.
- Normal steking og koking dreper eventuelle bakterier. Vi forstår likevel at mange forbrukere ikke ønsker å ta dette ansvaret selv, og produktene kan leveres tilbake til butikkene der man får pengene tilbake.
En av tusen norske griser har salmonella
En promille av norske levende griser har salmonella. Dette er svært lavt sammenlignet med utlandet, skriver Gilde.
Det er ikke registrert sykdom hos grisene ved kjøttkontrollens undersøkelser. Det dreier seg derfor om friske, smittebærende dyr. Aktuelle svinebesetninger vil bli fulgt spesielt opp.
På lageret er svinekjøtt sperret, og industrikunder, storkjøkkenkunder og dagligvarekjedene blir informert umiddelbart.
Nortura Tønsberg har iverksatt rutinemessige fokus på slakte- og produksjonshygiene.
Forbrukere kan ved spørsmål kontakte Gildes forbrukersenter på telefon 800 33 390 eller www.gilde.no.