Hopp til innhold

Frp daler på ny måling

Etter at pilen har pekt oppover for Fremskrittspartiet i mars, går nå partiet ned 3,7 prosentpoeng på NRKs nye måling.

Siv Jensen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Hijab-debatt og Siv Jensens advarsel om snikislamisering gjorde trolig at Frp gjorde det svært godt og fikk støtte av mange.

- Mister ikke nattesøvnen av det

Men nå peker pilene nedover. På NRKs partimåling for april, utført av Norstat, går Frp tilbake 3,7 prosentpoeng til 26,4 prosents oppslutning.

- Vi mister ikke nattesøvnen av den tilbakegangen. Det som er det helhetlige bildet når man ser det opp mot andre målinger, er at vi er i en god fremgang, sier Øyvind Korsberg, 2. nestformann i Fremskrittspartiet.

Partiet har i mars vært landets største parti på flere målinger, men nå seiler Arbeiderpartiet igjen opp på topp med 31,7 prosent.

Partibarometer for april 2009
Foto: Grafikk: Øyvind Pettersen, NRK

- Dette er jo en måling på linje med hva vi fikk ved stortingsvalget i 2005 og gir oss et strålende utgangspunkt for de månedene som gjenstår frem til valget, sier Martin Kolberg, Arbeiderpartiets partisekretær.

Opposisjonen i flertall

Men målingen er ikke bare god for de rødgrønne. Opposisjonen har flertallet med 88 mandater.

Av disse har Frp 49, og dermed er partiet større enn Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre til sammen, som i dag ville ha fått 39 mandater.

- For oss er det viktig at den rødgrønne regjeringen ikke får flertall etter valget. Så får vi se om det er en mulighet til å få til en samling på borgerlig side, men det er det opp til de andre partiene å sørge for. Fremskrittspartiet har bestandig en åpen dør for andre partier, sier Korsberg.

Mandatfordeling etter partimåling april 2009
Foto: Grafikk: Øyvind Pettersen, NRK

AKTUELT NÅ