Frp - 50 milliarder i skattelette

Fremskrittspartiet bekrefter at de kan komme til å gi skattelette på opptil 50 milliarder kroner de neste fire årene, dersom de får danne regjering.

Ulf Leirstein, Frp

Ulf Leirstein i Frp.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Tidligere har partiledelsen avvist et slikt tall, men i NRK P2s Politisk Kvarter i dag bekreftet partiets finanspolitiske talsmann at det kan bli en realitet:

- Hvis man ser på skattelettelsene Fremskrittspartiet har foreslått de siste fire årene, så er ikke 50 milliarder kroner i lavere skatter og avgifter noe urealistisk tall, men det kommer an på flere ting, blant annet sammensetningen av Stortinget, sier Ulf Leirstein fra Frp.

Foreslått før

Forslaget kom opp tidligere i år da Fremskrittspartiets Gjermund Hagesæter mente at Frp forlengst hadde foreslått å senke skatter og avgifter på 25-30 milliarder i alternative statsbudsjetter. Han mente at på fire år måtte det være realistisk med et enda høyere tall, meldte Dagbladet.

Parti-leder Siv Jensen avviste forslaget fordi hun ikke ville tallfeste partiets skatteløfter.

- Ikke trygge velferden

Høyre-leder Erna Solberg mener at tallet er langt høyere enn det de vil gå inn for de neste fire årene. Solberg sier at de vil heller fokusere på å fjerne noen viktige skatter som for eksempel formueskatten.

Marianne Aasen fra Arbeiderpartiet sier at det ikke vil trygge velferden i Norge å ha en slik skattelettelse.

– Det som partiene kommer til å krige om i denne valgkampen, er blant annet den beste skolen og eldreomsorgen, sier Aasen.

Nestleder i Sosialistisk Venstreparti Audun Lysbakken deler samme mening med Aasen:

– Det vil innebære et stort angrep på den norske velferdsstaten og vil bety penger tilsvarende tusenvis av stillinger i skolen og omsorg dersom man skulle ha 25-50 milliarder i skattelette, sier Audun Lysbakken fra SV.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger