Obduksjonsrapporten gir ikke klart svar etter Vollen-drapet

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet på 30 år gamle Anna Kristin Gillebo Backlund gir ikke noe klart svar på hvordan hun ble drept, men hun kan ha blitt både kvalt og dødd av blodtap fra knivstikk.

Politisperring og politimann ved drapsåstedet i Vollen i Asker

Politisperring og politimann ved drapsåstedet i Vollen i Asker. En 15 år gammel jente er siktet for drapet.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

– Vi har fått den foreløpige obduksjonsrapporten. Den gir ikke noe entydig svar, sier politiadvokat Iselinn Håvarstein til NRK.

Rettsmedisiner Torleiv Rognum forlater åstedet i Vollen i Asker

Rettsmedisiner Torleiv Rognum var tirsdag ved åstedet for drapet i Vollen i Asker.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

En 15 år gammel jente er siktet for drapet. Hun bodde på behandlingssenteret Små Enheter hvor sosionomen Backlund jobbet med å passe på 15-åringen. Drapsnatten var det en annen ansatt i boenheten til den 15 år gamle jenta.

Politiet i Asker og Bærum gikk torsdag ettermiddag ut med ei kort pressemelding om den foreløpige obduksjonsrapporten.

Der slår de fast at den sakkyndige ikke har kunnet peke på én dødsårsak.

– Både kvelning og blodtap kan ha bidratt til dødens inntreden. Det er påvist flere stikkskader på fornærmede, skriver Asker og Bærum politidistrikt.

Høyeste prioritet

– Saken har vår høyeste prioritet, og det vil den fortsette å ha. Både fordi siktede er under 18 år og fordi hun sitter i varetekt, sier Håvarstein.

Iselin Håvarstein og Cecilie Nakstad

Politiadvokat Iselin Håvarstein og forsvarer Cecilie Nakstad jobber med å finne en annen løsning en en fengslinsplass for den drapssiktede 15-åringen.

Foto: Kristine Hirsti / NRK

Foreløpig er jenta satt i varetekt på Bredtveit fengsel, forvarings- og sikringsanstalt.

Politiet og 15-åringens forsvarer Cecilie Nakstad jobber for å finne en annen løsning.

– Hun sitter i ordinær varetekt, men oppholdet skal tilpasses hennes alder og behov, sier Håvarstein.

Nakstad sier at de er optimistiske med å finne en annen løsning enn en ordinær fengslingsplass.

– Men det tar tid. Det er ikke bare å finne noe, men det må være kvalitet. Da er det bedre å bruke litt tid, sier forsvareren.

Siktet for overlagt drap

Politiet endret i går siktelsen mot jenta fra forsettlig til overlagt drap. Jenta erkjenner å ha drept 30-åringen, men erkjenner ikke at det var overlagt drap.

Onsdag ble hun fengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Hun har mulighet til å ha kontakt med sin nærmeste familie.

Jenta hadde bodd på barnevernsinstitusjonen Små enheter på Vollen i Asker i ett år da hun angrep og tok livet av sosionomen Anna Kristin Gillebo Backlund.

Den privatdrevne institusjonen sendte onsdag ut en pressemelding hvor de kaller det som skjedde en tragedie for alle parter.

Faglig leder Dag Skådinn skriver at jenta ble særskilt godt ivaretatt. Sikkerhetssystemet har vært gjennomgått av barnevernsetat, kommunalt barnevern, politi, Fylkesmannen og psykiatri, opplyser han.

– Hun har bodd hos oss for nødvendig hjelp, trygghet og omsorg. Hun har mottatt et behandlingsopplegg som har vært tilpasset hennes alder, livsproblematikk og utvikling, skriver Skådinn.

Kvinnelig ansatt drept på institusjon i Asker

SPERRET OMRÅDET: Politiet sperret av området rundt institusjonen og holdt vakt rundt huset etter drapet.

Foto: Øyvind Bye Skille

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger