NRK Meny
Normal

Fly grønnere

På en flyreise ut i Europa og hjem igjen står du som passasjer for utslipp av 300 kilo CO2. Flere selskaper tilbyr nå en løsning som kan lette på klima-samvittigheten.

Fly
Foto: DIMITRI MESSINIS / AP

Sist ut med et slikt tilbud er SAS Braathens.

De betaler allerede for de utslippene du står for som innenlandsreisende, men skal du ut i verden å fly kan du nå gjøre dette selv.

Dokumentert reduksjon

- Det er helt frivillig å kompensere for utslippene sine, og jeg støtter statsminister Jens Stoltenbergs oppfordring om å gjøre dette ved utenlandsreiser, sier Ola Strand, administrerende direktør i SAS Braathens.

Klimakvoter med SAS Braathens

En flyreise fra Oslo til Paris og hjem igjen vil koste cirka 30 kroner. Da har du betalt for utslipp av cirka 300 kilo CO2.

Det er The CarbonNeutral Company som står bak tiltalet. Felles for alle miljøprosjektene deres er at de har en dokumentert reduksjon av CO2. Dette omfatter blant annet bygging av vindmølleparker i India og New Zeland.

- Prosjektet på NZ består av 55 vindmølleturbiner som reduserer 100.000 tonn CO2 i året, opplyser Thomas Midteide i SAS Braathens overfor NRK.

De skal også kompensere for CO2-utslippene på egne tjenestereiser.

Fornybar energi

Men også gjennom andre selsakaper kan du velge å betale din egendefinerte miljøavgift.

Reiseselskapet Apollo tilbyr dette gjennom organisasjonen GreenSeat. Her kan du bestemme hvor du reiser fra og hvor du skal, og da regner en miljøkalkulator ut hvor mye du skal betale.

GreenSeat

GreenSeat er et nederlandsk selskap og pengene brukes til planting av trær og til andre prosjekter som skal redusere og forhindre utslipp av CO2 ut i atmosfæren.

I denne miljøkalkulatoren regnes det også ut hvor mange trær som må plantes for at reisen din ikke skal være et tap for miljøet.

Kilroy Travels og Via Travel tilbyr samme type løsninger gjennom en liknende organisasjon, MittKlima.

MittKlima

 

 

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger