Hopp til innhold

Flere branner på Kampen i Oslo i natt

– Trolig påsatt, sier politiet.

Brann i barnehageskur.

BRANT: Et skur i en barnehage nær Kampen skole brant.

Foto: Frank Evensen

– Vi har hatt tre branntilfeller i løpet av relativt kort tid i området Grønland-Kampen, sier operasjonsleder Steinar Hausvik til NRK.

Politiet fikk inn den første meldingen litt før midnatt. Da brant det i et skur i en barnehage nær Kampen skole. Da nødetatene kom til stedet brant det også i to biler i nærheten.

– Det var noen biler også der som tok fyr. Ingen er pågrepet i forbindelse med det. Vi antar at brannene er påsatt, sier Hausvik.

Laster Twitter-innhold

Trolig påsatt

Mellom 30 og 40 minutter senere fikk politiet en ny melding om en brann i en bakgård. Det hadde tatt fyr i papp som sto inntil en vegg. Ifølge politiet er denne brannen også påtent.

Ti minutter senere fikk politiet enda en ny melding om en brann i nærheten. Da var det en konteiner på Grønland som brant.

Biler brant

BILER BRANT: To biler brant i nærheten av Kampen skole.

Foto: Frank Evensen

– Man kan ikke si med sikkerhet at det har noen sammenheng, men det er tilforlatelig å tro at det har en sammenheng. Det kan være samme personer her som har tent på, uten at vi har noen bevis for det per nå, men vi har en teori, sier Hausvik.

Mer på vakt enn ellers

Han sier at politiet foreløpig ikke har noen beskrivelse på gjerningspersonen eller personene. Det er mulig at denne personen kan ha hatt refleks på ryggen, forteller operasjonslederen.

Politiet har jobbet på stedene for å innhente vitneopplysninger. De har også sett etter mulige overvåkningsvideoer fra brannstedene.

Alle brannene er slukket. Politiet sier at de nå er litt mer på vakt i sentrumsområdet enn ellers.

NRK anbefaler

AKTUELT NÅ