Hopp til innhold

Politiet henvender seg til Jemens Facebook-brukere – reagerer på drapsmistenktes bryllup

London-politiet skriver til Facebook-brukere i Jemen, og henvender seg spesielt til kvinnen som nettopp skal ha giftet seg med drapsmistenkte Farouk Abdulhak.

UK in Yemen

PRØVER Å NÅ FOLKET: Den britiske ambassaden i Sana'a har på sin Facebook-side lagt ut en appel til folk i Yemen.

Foto: SKJERMDUMP: Den britiske ambassaden i Sana'a

Metropolitan Police Service skriver i en pressemelding at de forsøker å nå Jemens 800.000 Facebook-brukere.

Odd Petter Magnussen

JOBBER VIDERE: Odd Petter Magnussen, faren til Martine Vik Magnussen, møtte pressen torsdag i forbindelse med at det er seks år siden Martine ble voldtatt og drept i London.

Foto: Svein Olsson/NRK

I dag er det seks år siden den norske studenten Martine Vik Magnussen ble voldtatt og drept i London. Hun ble funnet to dager senere.

Kort tid etter drapet ble medstudent Farouk Abdulhak etterlyst av britisk politi, men da hadde han allerede reist hjem til Jemen, der han har oppholdt seg siden.

Siden hverken Storbritannia eller Norge har noen utleveringsavtale med Jemen, er situasjonen helt fastlåst.

Alle artikler om Martine-saken

«Politiet har gjentatte ganger appellert til Farouk Abdulhak, som er siktet i forbindelse med hendelsen, om å returnere til Storbritannia,» skriver Metropolitan Police i en pressemelding.

Ønsker at folk i Jemen skal snakke

London-politiet opplyser at det er første gang de spesielt retter seg mot Jemens Facebook-brukere i denne saken. Det er den britiske ambassaden i Yemen som har lagt ut meldingen på Facebook.

«Diplomatiske forsøk har så langt vært mislykket. I et forsøk på å oppmuntre folk i regionen til å snakke om saken, har tjenestemenn besluttet å se mot Facebook,» skriver London-politiet.

Henvender seg til Abdulhaks kone

Politiet refererer pressens omtale av at Farouk Abdulhak skal ha giftet seg i Jemen. Politiet tolker bryllupet som et «sterkt signal om at han ikke vil returnere til Storbritannia».

– Vi ønsker å få folk til å snakke om dette og vekke samvittigheten til dem som står Farouk Abdulhak nær. Vi håper dette kan føre til at de vil legge press på Farouk til å gjøre det rette og vende tilbake til Storbritannia, sier etterforskningsleder Andy Partridge i pressemeldingen.

Han sier den drapsmistenkte gjemmer seg i Jemen for å unngå å bli tatt og stilt til ansvar.

Martine Vik Magnussen

DREPT: Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept i London 16. mars 2008.

«Mr. Abdulhaks brud og hennes familie må være klar over at han er ettersøkt for drap og at han skal bli arrestert om han reiser utenfor Jemen, skriver politiet.

– Savner henne hver eneste time

Faren til Martine, Odd Petter Magnussen er også sitert i pressemeldingen:

«Han ser ut til å mangle enkle verdier som respekt, verdighet og toleranse – verdier som er forventet i ethvert sivilisert samfunn. Disse seks årene har han fortsatt å bygge sitt liv i Jemen og viser ingen anger eller vanlig anstendighet.»

«Vår datter ville ha vært 29 i februar i år, og det går ikke en dag der hun ikke er fremst i våre tanker. Vi savner henne hver eneste time hver eneste dag,» uttaler Magnussen i pressemeldingen.

I går gikk faren kraftig ut mot Utenriksdepartementet, som han mener ikke gjør nok i saken.

– Alle andre gjør konkrete grep, mens UD er på sidelinjen. At norske myndigheter er så passive blir lagt merke til i Jemen, hevdet Magnussen.

UD stiller seg uforstående til kritikken, og hevder de bruker mye ressurser på saken.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT