NRK Meny
Normal

Erna Solbergs mor (90) er død

På Facebook skriver statsminister Erna Solberg at hun har mistet sin mor etter fem smertefulle måneder med sykdom. Nå roser hun moren for livet.

Inger Wenche Solberg og Erna Solberg

Statsministerens mor, Inger Wenche Solberg, ble 90 år gammel.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

I Facebook-innlegget skriver statsministeren at moren Inger-Wenche Solberg døde mandag, 90 år gammel.

– Hun var alltid sjenerøs, positivt og optimistisk selv om de siste fem månedene var smertefulle på grunn av sykdom, skriver Solberg.

Solberg roser moren sin for alt hun har gjort for henne og barna.

– Hun skapte et omsorgsfullt hjem for barn og barnebarn, som var trygt for oss alle. Vi sørger, men har varme og gode minner, skriver hun.

Under en time etter innlegget ble publisert har det allerde kommet 1000 kondolanser. Sykehjemmet som har passet på moren får også ros.

– En stor takk til alle ansatte på Konows sykehjem som har gitt fantastisk pleie og omsorg siden hun kom dit i april, avslutter statsministeren.

Da Erna Solberg ble statsminister sa Inger-Wenche til NRK at hun har fulgt datteren gjennom et langt politisk liv, og at hun visste at datteren hadde flere kvaliteter som ville komme godt med.

– Hun har gått gradene opp gjennom. Hun har vært politisk aktiv siden hun var 14 år, så det er ikke noen overraskende på noen måte. Det er dette hun har jobbet med hele tiden, sa moren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger