NRK Meny
Normal

Familiefar omkom i frontkollisjon – Mann (21) siktet for forsettlig drap

En 21 år gammel mann er siktet for forsettlig drap etter han frontkolliderte med en familie på fem på E18 mellom Langangen og Larvik. Familiefaren omkom og møteulykken etterforskes nå som et forsettlig drap.

Ulykke E18

ÅSTEDET: Nødetatene jobber på stedet etter ulykken.

Foto: Fredrik Rimork Wiig / Presse30.no

En familiefar er bekreftet omkommet etter at to biler med til sammen seks personer var involvert i en møteulykke på E18 mellom Langangen og Larvik.

Politiet rykket ut til ulykkesstedet like før klokken fem natt til 1. nyttårsdag.

Årsaken til ulykken skal være at en bil kom seg over i feil kjørebane. Sjåføren av bilen er en 21 år gammel mann fra Telemark, og politiet mener mannen kjørte over i motgående kjørefelt med vilje.

– Denne saken startet med en tragisk trafikkulykke og mistanke om promillekjøring. Etterforskningen så langt har dratt oss dit at vi nå etterforsker denne saken som et forsettlig drap, sier politiinspektør Magnar Pedersen til NRK mandag formiddag.

Pedersen forteller at den siktede er på sykehuset for å få behandling, men så fort han er ferdig behandlet vil han bli pågrepet og tatt hånd om av politiet.

Siktet for forsettlig drap

Mandag ettermiddag er 21-åringens tilstand fortsatt alvorlig, og Pedersen sier til NTB at den siktede ikke har fått oppnevnt en advokat. 21-åringen ble først siktet for promillekjøring, men siktelsen ble i løpet av dagen utvidet til forsettlig drap.

I bilen som ble truffet av den siktede var det en familie på fem personer om bord – en mor, en far og tre barn. Faren som var føreren av bilen er omkommet, melder politiet på Twitter.

Ifølge politiinspektøren skal det ikke være noe relasjon mellom siktede og familien som ble rammet.

Laster Twitter-innhold

Mor og barn alvorlig skadet

Moren og det ene barnet på fem år er alvorlig skadet. De to andre barna på sju år og 11 måneder har lettere skader, opplyser sykehuset i Telemark til NRK.

Alle de involverte i ulykken er ifølge operasjonsleder hjemmehørende i Telemark.

– Politiet og kriminalteknikere er nå ferdig på ulykkesstedet, forteller operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Roger Aaser til NRK.

E18 åpnes

Sørgående retning på E18 har denne morgenen vært stengt etter ulykken. Politiet opplyser på Twitter at veien nå er åpen for normal ferdsel.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger