Hopp til innhold

Død knivmann skal også tidligere ha truet politiet med kniv

Mannen som i dag ble skutt på Bislett er tidligere dømt til tvungen psykisk helsevern for drapsforsøk i Oslo, får NRK opplyst.

Mann skutt av politiet i Oslo

Mannen som ble skutt av politiet på Bislett tirsdag, har også tidligere truet politiet med kniv.

Foto: Eline Løvstakken

Klokken 10.33 tirsdag formiddag bekreftet Spesialenheten og operasjonsleder i Oslo politidistrikt at mannen er død etter hendelsen på Bislett i dag.

Politiet bekrefter at det ble avfyrt skudd, og vitner sier de hørte flere skudd etter at mannen truet med kniv. Også en politibetjent ble skadet i hendelsen.

NRK får opplyst at den avdøde mannen er den samme personen som tidligere er dømt for angrep med kniv i Oslo sentrum.

Etter det NRK kjenner til gjennomsøkte politiet mannens bolig tirsdag.

– Pårørende er ikke varslet

Politiet bekrefter ikke mannens identitet, men sier mannen er kjent for dem fra før.

– Vi har identiteten på gjerningspersonen, men det er for tidlig å bekrefte denne. Pårørende er ikke varslet og politiet ber media ta hensyn til det, sier politiinspektør Egil Jørgen Brekke på en pressebrifing klokken tolv.

Også i tidligere dommer kommer det frem at mannen har angrepet med kniv. En mann ble stukket i ryggen og skal ha klart å forhindre flere nye stikk mot seg. Den nå døde mannen truet den gang flere personer med kniv, kommer det frem av dommen.

Mann skutt av politiet

ÅSTED: Store politistyrker var tirsdag formiddag tidlig på plass ved Bislett i Oslo.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mannen ble bedt om å overgi seg, men nektet og forholdt seg heller ikke til politiets varselskudd. Han ble til slutt skutt med elektrosjokkpistol og satt i håndjern, ifølge dommen.

Flere dommer

Også mannens forsvarer la ned påstand om at han skulle dømmes til tvunget psykisk helsevern. Forsvareren kan heller ikke bekrefte at mannen er involvert i hendelsen på Bislett i dag.

Mannen er dømt en rekke ganger, blant annet for vold mot politiet. I forbindelse med at han ble pågrepet og påsatt håndjern, sparket han en kvinnelig politibetjent i låret. Han sparket deretter en mannlig politibetjent i hoften, før han rettet ytterligere spark mot politimannen i ryggen.

Han er også dømt for å ha sparket en mann i kneet i Oslo, slik at mannen ble påført en avrivning på fremre korsbånd og fikk skader på menisken, ifølge dommen.

AKTUELT NÅ