Dette vet vi om terrortrusselen i Norge

– Et angrep mot Norge er sannsynlig, sier PST etter at en 17 år gammel gutt ble tatt med en enkel sprengladning i Oslo. Nå vuderer politiet nye tiltak.

PST oppjusterer trusselnivået

  • Et angrep er sannsynlig. PST-sjef Benedicte Bjørnland sier det er sannsynlig at et angrep kan gjennomføres i Norge i år, men mener det er for tidlig å si om et terrorangrep ble avverget da en hjemmelaget bombe ble uskadeliggjort i Oslo lørdag kveld. Tidligere het det at et angrep var mulig.
  • Russisk statsborger pågrepet. En 17 år gammel russisk statsborger er siktet for ulovlig befatning med eksplosivt materiale etter funnet i Oslo.
  • IS har oppfordret til angrep. PST sier har det blitt vanskeligere å ta seg inn i Syria for å kjempe på samme side som IS. Politiet mener dermed at det er mer sannsynlig at noen vil følge terrorgruppas oppfordring om å gjennomføre et angrep med enkle midler der de kan.
  • Smitte-effekt. PST mener det er sannsynlig at angrepene i Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Russland og Sverige skaper en smitte-effekt hos personer i Norge med ekstreme islamistiske sympatier.
  • IS oppfordrer til angrep på menneskemengder. I sitt magasin oppfordrer IS til angrep på folkemengder på festivaler og merkedager, melder PST.
  • Vuderer nye tiltak. Politiet vil nå vurdere om det er grunnlag for nye tiltak, som for eksempel bevæpning og økt patruljering.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger