Hopp til innhold

CBS-topp granskes for seksuelle overgrep

CBS har innledet gransking av sin egen styreleder og toppsjef Leslie Moonves, som anklages for seksuelle overgrep i avisreportasje.

Les Moonves

ANKLAGES: CBS-sjef Leslie Moonves anklages for seksuelle overgrep.

Foto: Chris Pizzello / AP

Anklagene mot Moonves blir framsatt i en reportasje i The New Yorker fredag. Dette er tidsskriftet som tidligere i år sørget for at saken mot filmprodusenten Harvey Weinstein begynte å rulle.

I reportasjen skriver journalist Ronan Farrow at seks kvinner har fortalt ham at Moonves seksuelt trakasserte dem i tidsrommet fra 1980-tallet fram til i 2010.

Fire av kvinnene forteller at de ble befølt og kysset uten å gi samtykke under forretningsmøter. To andre hevder at Moonves fysisk skremte dem eller truet med å sette en stopper for karrieren deres.

Fikk sparken

Alle forteller at CBS-toppen ble kald og fiendtlig etter at de avviste ham og mener at karrierene deres har lidd som følge av det.

– Jeg ble utsatt for seksuell trakassering. Så fikk jeg sparken for ikke å delta, sier skuespiller og forfatter Illeana Douglas.

Moonves har vært en stemme i #metoo-kampanjen, blant annet ved å bidra til å finansiere en ny kommisjon som skal se nærmere på problemene med overgrep og sjikane i Hollywood.

Douglas sier at hun kjente personer knyttet til kommisjonen og vurderte å fortelle dem sin historie, inntil hun så at Moonves var et av medlemmene.

– Jeg synes ikke at en rev skal vokte et hønehus, sier hun til The New Yorker.

Tas på alvor

Ronan Farrow har tidligere vunnet en Pulitzerpris for sine avsløringer om Weinsteins seksuelle overgrep mot kvinner, blant dem en rekke kjente skuespillere.

Ronan Farrow

JOURNALIST: Anklagene mot Leslie Moonves kommer frem i en reportasje av Ronan Farrow. Det var han som først kom med avsløringene om Harvey Weinstein.

Foto: Stephen Chernin / AP

– Alle anklager om uønsket oppførsel skal tas alvorlig, heter det i en kunngjøring fra styret i CBS, som derfor innleder gransking.

Moonves er en av USAs høyest betalte toppsjefer og har ifølge magasinet Forbes en personlig formue på nærmere 6 milliarder kroner.

Nyheten om de angivelige anklagene mot Moonves fikk fredag kursen på CBS-aksjer til å falle med 6,6 prosent.

AKTUELT NÅ