Breiviks far: Visste ingenting

Faren til terrorsiktede Anders Behring Breivik sier han er i sjokk etter at han fikk vite gjennom nettaviser at det er sønnen står bak terrorangrepene på Utøya og i Oslo.

Anders Behring Breiviks (32) far visste ingenting før han plutselig så sin sønns navn og bilde på forsidene.

– Et sjokk

– Det var et sjokk å få vite om det. Jeg har ikke kommet over det enda, sier faren som er pensjonist og bor i Frankrike, sier den siktedes far til VG Nett.

Journalister fra VG Nett og svenske Expressen har vært i Frankrike for å snakke med faren til Breivik, som nå omtaltes som «Norges mest forhatte mann».

Har ikke sett sønnen siden 1995

Mannen har ikke hatt kontakt med sin sønn siden 1995, og forteller at Breivik på den tiden var en helt vanlig gutt, skriver Expressen.

– Vi har aldri bodd sammen, men vi hadde litt kontakt i hans barndom. Han var innesluttet, men han interesserte seg ikke for politikk på den tiden, sier faren til VG Nett.

Faren forteller videre at han ikke vet hvorfor sønnen bestemte seg for å utføre flere terrorangrep som til sammen har tatt livet av minst 92 personer.

«Jeg føler dyp sorg og forferdelse over det som har skjedd, og har ikke kommet meg over sjokket over den vanvittige handlingen til Anders, som jeg ikke har hatt noen kontakt med siden 1995. Det er for meg totalt uforståelig at noe slikt kunne skje. Jeg ber pressen om forståelse for at jeg vil være i fred med min fortvilelse og sorg,» skriver faren i en e-post til diverse nyhetsredaksjoner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger