Breivik overrasket over positiv om­tale fra far og stefar i Brennpunkt

Anders Behring Breivik kunne denne uken se NRK Brennpunkt sitt program om faren og stefaren hans. Han synes de omtalte ham bedre enn forventet.

Brennpunkt: Fedre

Tore Tollefsen og Jens Breivik, Anders Behring Breiviks stefar og far, snakker ut om den terrorsiktedes barndom i NRK Brennpunkt.

Foto: NRK

Mandag 12. desember ble medieforbudet for terrorsiktede Anders Behring Breivik opphevet. Dermed kunne han for første gang siden 22. juli lese aviser, høre på radio og se på TV.

Breivik: Interessant program

Onsdag denne uken kunne Breivik derfor se NRK Brennpunkt sitt program om faren og stefaren hans, Jens Breivik og Tore Tollefsen.

I etterforskningen av Breivik har den terrorsiktede 32-åringen nektet å snakke om sin egen barndom. Men i Brennpunkt forteller to av den terrorsiktedes nærmeste for første gang om familieforholdene og massemorderens oppvekst.

– Han synes det var et interessant program. Han synes det var spesielt å se igjen sin fra og stefar, sier Breiviks forsvarer, Geir Lippestad.

– Bedre omtalt enn forventet

– Han ga uttrykk for at han synes de omtalte ham på en måte som var bedre enn han hadde forventet, sier Lippestad om Breiviks reaksjon på Brennpunkt-programmet «Fedrene».

Stefar Tollefsen omtaler Breivik blant annet som en kjekk, ung herremann som var høflig, mens den terrorsiktedes far sitter igjen og undrer på om han kunne gjort noe annerledes og om kunne hatt mer kontakt.

– Slik jeg kjenner Anders, når han en dag våkner opp og finner ut hva han har gjort, så tror jeg han vil takle det meget dårlig. For jeg kjenner Anders som en myk person, akkurat motsatt av det han har foretatt seg, sier Tollefsen blant annet i Brennpunkt.

Får ikke besøk i julen

Breiviks forsvarer har siden 22. juli samlet medieklipp. Da medieforbudet ble opphevet fikk Breivik derfor lese enkelte gamle aviser og artikler fra nettavisene.

– Han sier at han er glad for at han kan se TV og lese aviser, og synes det er interessant å følge med på sin egen sak, sier Lippestad. Ifølge forsvareren ser Breivik frem til at rettssaken begynner 16. april 2012, og til at han får anledning til å forklare seg.

Tiden bruker han nå til å lese aviser, se på TV og forberede seg til rettssaken.

– Han får ikke annet besøk i julen enn fra oss forsvarere. Jeg tror ikke jula er vesentlig for ham, sier Lippestad.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger