Hopp til innhold

Brann på skip i Nordsjøen

Ingen ble skadd da det natt til tirsdag brøt ut brann på produksjonsskipet Petrojarl vest for Florø.

Brann på boreskip i Nordsjøen

UKJENT ÅRSAK: Like etter klokken 5 tirsdag morgen opplyste Rogaland politidistrikt at brannen var blitt slukket og at ingen av mannskapet måtte evakueres. Årsaken til brannen var tidlig tirsdag morgen ukjent. Arkivbilde.

Foto: BG Group

Plattformskipet ligger på Knarr 2-feltet 63 nautiske mil vest for Florø og drives av BG Offshore. 100 personer var om bord da brannen startet.

Det ble raskt klart at ingen var skadd og at brannen var under kontroll.

Like etter klokken 5 tirsdag morgen opplyste Rogaland politidistrikt at brannen var blitt slukket og at ingen av mannskapet måtte evakueres.

Etterslukking og nedkjøling

Test- og produksjonsfartøyet Petrojarl Knarr drives av BG Offshore. Årsaken til brannen var tidlig tirsdag morgen ukjent.

– Det drives nå etterslukking og nedkjøling, opplyser operasjonsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge.

Han sier det foreløpig ikke er aktuelt å evakuere noen av personene om bord.

God kontakt med skipet

Redningshelikopteret kan nå forlate skipet, opplyser Walle. Men det står et redningshelikopter på en borerigg i nærheten - i beredskap - i tilfelle behov.

– Helikopteret nådde fram til plattformen ved 02.45-tiden, med et brannlag. Det sto på plattformen i tilfelle mannskapet måtte evakueres, sier redningsleder Eirik Walle.

Han sier de hadde fortløpende god kontakt med de om bord på Petrojarl Knarr, og at det ikke er rapportert om personskade-

Lyspunkt

AKTUELT NÅ