Bombealarm i Oslo er avblåst

Politiets bombegruppe fant ikke sprengstoff i bilen som skulle inneholde en bombe. Sperringene ved Stortorvet er opphevet.

Bombealarm i Oslo

Politiet har sperret av Stortorvet etter at en mann i 40-årenene sa han hadde en bombe i bilen på døren, som stod parkert på torget.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Stortorvet i Oslo ble ved 4.15-tiden søndag morgen sperret av etter at en mann i 40-årene hevdet at han hadde en bombe i bilen som sto parkert på torget.

Et stort område, inkludert Karl Johan, ble sperret av mens arbeidet pågikk.

– Mannen er pågrepet og vil bli avhørt i løpet av søndag. Vi kan ikke si noe om hva dette egentlig handlet om foreløpig, sier vaktleder Roger Hjertø ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

Innsatsleder Lise Dunham sier til NTB at mannen i 50-årene er ukjent for politiet.

Politiet fikk melding om saken klokken 4.10. Politiets bombegruppe var på plass klokken 5.40.

– Vi har kontroll på både mann og bil og venter på at bombegruppen skal gjøre seg ferdig, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB ved 6-tiden.

– Mannen sier selv at det er en bombe i døra på bilen. Han har opplyst at han ikke har plassert den der selv. Vi jobber nå på stedet og ber folk om å holde seg unna og respektere sperringene, fortalte operasjonslederen.

Mannen satt i bilen da en vekter fra Bymiljøetaten oppdaget en lapp i vinduet. På lappen sto det at det var en bombe i bilen.

SISTE NYTT

Siste meldinger