NRK Meny
Normal

De bortførte barna er fortsatt savnet

Politiet har foreløpig ikke klart å finne de bortførte småjentene. Nå vurderer de varetektsfengsling av de tre mennene som ble pågrepet i går.

Pågripelse i Sarpsborg etter bortføring

Her blir en av de tre mennene pågrepet

Foto: Svein Bryn / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Situasjonen er fortsatt uavklart. Det er ikke noen tegn til disse jentene, så vi vet fortsatt ikke hvor de befinner seg, sier politiinspektør Linn Hilde Fosso ved Vestoppland politidistrikt.

Politiet har avhørt de tre mennene som ble pågrepet i går, men dette har ikke gitt noen nye opplysninger. Fosso vil ikke si noe om hva slags tilknytning mennene har til de to barna.

– Det er ikke mulig å si noe om det nå, men vi mener de har vært med på denne bortføringen.

– Nå etterforsker vi videre i den bredden vi kan. Vi foretar avhør og behandler tips vi har fått fra publikum.

Kan være ute av landet

Fosso vil ikke spekulere i om barna fortsatt er i landet eller ikke.

– Det vil jeg ikke si noe om, men det er såklart en mulighet at de er tatt med ut av landet.

Politiet vet ikke det konkrete motivet bak bortføringen. Men de har sine mistanker.

–Det er åpenbart at det ligger noe familiært bak denne kidnappingene. Det er ingen grunn til å tro at barna er bortført av noen som ikke kjenner dem, sier Fosso

– Vi har etterlyst barnefaren som vi foreløpig ikke har klart å komme i kontakt med, sier hun.

Etterlyst bil trolig funnet

– En av våre patruljer har stanset en mørk Volvo som passer beskrivelsen på Sollihøgda, sier Fosso.

Det skal ha vært en person i bilen samt to tomme barneseter. Føreren av bilen har samme nasjonalitet som de to mennene som ble pågrepet i forbindelse med bortføringen mandag ettermiddag.

Påtaleleder Linn Hilde Fosse ved Vestoppland politidistrikt kan ikke bekrefte at dette er den samme bilen som politiet har etterlyst.

Tidligere på mandag etterlyste politiet en gråsort volvo som kan være involvert i bortføringen av to unge jenter på Brandu på Hadeland i Oppland.

Politiet skal ha konkrete spor etter den svenskregistrerte volvoen og håper bilen kan føre til jentene.

To pågrepet i Sarpsborg

Mandag ettermiddag har de bortførte jentene ennå ikke blitt funnet.

Jentene på ett og tre år, ble mandag morgen bortført av maskerte menn. Mennene brukte pepperspray og truet barnas mor og en barnevernsansatt, som var sammen med dem da de ble bortført.

Tidligere i dag ble to menn pågrepet på E6 ved Sarpsborg. De to pågrepne er kurdere fra Irak og ble pågrepet i en mørkeblå, svenskregistrert Saab som ble etterlyst i hele Schengen-området.

Politiet vil ikke si noe om mennene er i familie med jentene og ønsker heller ikke å si hvem de mistenker kan stå bak bortføringen.

Pågripelse i Sarpsborg etter bortføring

Her blir en av de pågrepne ført til politibilen.

Foto: Svein Bryn / NRK

Flere brutale bortføringer

I februar i fjor skjedde en lignende sak i Sarpsborg. Da ble tre barn bortført av foreldrene sine under et barnevernsmøte.

Under besøket tok flere maskerte personer seg inn i huset. De brukte tåregass for å uskadeliggjøre de to barnevernansatte som ble slått, dopet, bundet og surret med tape over store deler av hodet.

Foreldrene og de tre barna ble stoppet på grensen mellom Hellas og Tyrkia tre dager senere. Seks personer, deriblant barnas foreldre, ble i vår dømt til fengsel for bortføringen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger