Abid Raja blir fredsmegler - i Oslo

Venstrepolitiker Abid Raja mener han er rette mann til å megle mellom politi og demonstranter. Søndag arrangerer han dialogmøte med ungdom som deltok i opptøyene i Oslo.

Demonstranter og politi

Demonstrasjonstoget som gikk mot den israelske ambassaden 10. januar, ble stanset av politiet og arrangørenes egne vakter før de nådde frem. Et antall demonstranter ble anholdt.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Jeg kjenner veldig mange av aktørene og har hatt den unike muligheten til å innkalle til dette dialogmøtet. De siste dagene har jeg jobbet for å samle ungdommene slik at de også kan komme, sier Raja til NRK.

Raja har allerede snakket med rundt 40 av ungdommene som deltok i demonstrasjonene. Ifølge Raja var det få steinkastere blant disse ungdommene.

Abid Raja

Venstrepolitiker Abid Raja.

Foto: Erik Thomas Ganer / NRK

- De ønsker å beklage for det noen av deres gruppemedlemmer har gjort, men noen av dem har også en sterk oppfatning av at de selv har blitt urettferdig behandlet av politiet, sier Raja.

- Bør slippe straff

Raja mener minoritetsungdom som deltok i opptøyene i Oslo i forrige uke, bør slippe straff dersom de møter til samtale.

- Om disse ungdommene blir bøtelagt og glemt, så har politiet skapt seg et langvarig problem, sa Raja til Aftenposten tidligere i uken.

Har vi ikke noe håp om endringer, så er det ikke noe poeng å diskutere i det hele tatt.

Abid Raja

Vil diskutere roller

Politiet, pressen og ungdommene er invitert til møtet for å diskutere sine roller.

- Hensikten er at man kan evaluere alle de aktørene som deltar i disse demonstrasjonene, og at man kan snakke med hverandre og føre en dialog på tvers av ulike fagdisipliner, sier Raja.

Video nsps_upload_2009_1_16_7_56_17_2575.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Abid Raja tar initiativ til dialogmøte

De som er invitert, og som har takket ja til å komme, er blant andre politiet, byrådsleder Erling Lae, redaktørene i Dagbladet og Aftenposten Aften, samt generalsekretærene i Amnesty, Norsk folkehjelp, Islamsk råd og islamske forbund.

- Gjennom dialog kan vi skape endringer, og har vi ikke noe håp om endringer, så er det ikke noe poeng å diskutere i det hele tatt, sier Raja.

Møtet holdes søndag kl 14 på Litteraturhuset i Oslo.

SISTE NYTT

Siste meldinger