Hopp til innhold

– Nordmann i Syria lever likevel

Nordmannen som skulle ha blitt drept i kamphandlinger i Syria, skal likevel være i live. Torsdag sendte han tekstmelding hjem, skriver VG.

Syria

Det har tidligere blitt meldt at den norske mannen befinner seg i Aleppo-området, der kampene har rast den siste tiden.

Foto: ZAC BAILLIE / Afp

Familien i Norge fikk i forrige uke melding om at deres sønn døde i kamphandlinger i Syria, men nå skal de ha fått kontrabeskjed.

– Jeg har akkurat fått en tekstmelding fra ham om at han lever, sier en representant for familien til VG Nett.

Det er uklart hvor den unge mannen fra Oslo nå befinner seg, skriver avisa. Han skal tidligere ha oppholdt seg i Aleppo-området. Mannen er norsk statsborger, med bakgrunn fra Algerie.

Tilknyttet «Profetens Ummah»

På sin Facebook-side, skal han ha også ha lagt ut følgende innlegg: «Jeg lever for øyeblikket!»

Mannen skal være tilknyttet oganisasjonens Profetens Ummah. I et intervju med NRK tirsdag sa lederen for organiasjonen, Ubaydullah Hussain, at det hadde kommet motstridende meldinger om nordmannen faktisk hadde blitt drept.

Etter det NRK erfarer skal rundt 20 norske statsborgere for tiden befinne seg i Syria for å delta i opprøreret mot president Bashar al-Assad.

UD: Ingen informasjon

Da mannen ble meldt død i norske medier sa det norske Utenriksdepartementet (UD) at de ikke kunne bekrefte om opplysningene stemte.

Pressevakt Frode Andersen i Utenriksdepartementet sier til NRK.no at man ikke har noen informasjon om situasjonen til nordmannen.

– Gitt at forholdene i Syria er så uoversiktlige, har vi ingen mulighet til å verifisere noe, sier Andersen, og legger til:

– Det er også derfor reiserådet vårt for Syria er så klart: Ikke dra til Syria, og forlat landet dersom man er der, sier Andersen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ