Hopp til innhold

80 ungdommer raserte bolighus

ROMERIKE/OSLO (NRK) En hjemme alene-fest med 80 ungdommer kom ut av kontroll i Nes på Romerike i natt. Politipatruljen som kom til stedet beskriver huset som fullstendig rasert.

Ungdomsfest ute av kontroll

UNGDOMSFEST UTE AV KONTROLL: Området rundt bolighuset bærer tydelig preg av nattens festligheter. Klær og sko, samt elektronisk utstyr, er blant gjenstandene som havnet utendørs. Politiet opplyser til NRK at saken er under etterforskning.

Foto: Mari Reisjå/NRK

Festen fant sted uten at huseier var klar over det, og den hadde gått helt over styr da politiet kom til stedet. Det forteller operasjonsleder Bjørn Christian Willersrud.

– Det var amper stemning og ødeleggelsene var store. Blant annet er det kastet tv-er og klær ut i hagen, gjennom vinduene. Det har også blitt tømt et brannslukkingsapparat inne i huset, sier Willersrud.

Mange av de berusede festdeltakerne var godt under 18 år.

Ber foreldre følge bedre med

Willersrud oppfordrer foreldre til å følge nøyere med på hvor tenåringene deres er på kvelds- og nattestid.

– Tilby kjøring og henting når ungdommene skal på fest. Da er det i hvertfall noe enklere å holde kontroll, sier operasjonslederen.

Laster Twitter-innhold

Ungdommer varslet selv

Politiet ble varslet av ungdommer som hadde deltatt på festen, og pårørende som hadde vært på stedet for å hente, rundt midnatt.

Huseieren er informert om det som har skjedd.

Ifølge operasjonslederen var det få personer igjen i huset da politiet kom til stedet. Politiet vil følge opp saken.

AKTUELT NÅ