Hopp til innhold

1100 anmeldelser på to uker

Politiets nye nett-tjeneste er en suksess.

Pass på sykkelen
Foto: ImageSource/Scanpix)

Politiet har fått inn om lag 1100 anmeldelser på bare to uker etter at det ble åpnet for å melde fra om lovbrudd via Internett.

Kommunikasjonsdirektør Svein Holtan i Politidirektoratet er fornøyd med at publikum har sett de nye mulighetene, og at de har tatt disse i bruk.

- Etter to uker har det kommet inn 1100 anmeldelser til politiet, og det har kommet inn 70 tips. Det er vi godt fornøyd med, sier han til NRK.

- Blir behandlet likt

Syklisten Bjørn Nistad har opplevd å bli frastålet deler av sykkelen. Han anmeldte dette på vanlig måte, ved å gå til politistasjonen. Den turen kunne han ha spart seg, dersom tyveriet hadde skjedd i dag.

Det er tyveri der gjerningspersonen er ukjent, som kan anmeldes elektronisk. Det betyr at man med få tastetrykk kan melde fra om sykkeltyveri, tyveri av mobiltelefon eller dersom lommeboka blir stjålet.

For å anmelde tyveri av sykkel, finst det for eksempel et eget skjema på nett, der man får opp det politiet treng å vite for å etterforske tyveriet.

- Fordel for alle

Kommunikasjonsdirektør Holtan garanterer at saker som anmeldes via Internett blir like godt følgt opp som andre anmeldelser.

-Dette er en trygg, sikker og god løsning. Politiet håndterer nettanmeldelser på akkurat samme måte som vi har gjort med alle andre anmeldelser tidligere.

Holtan mener tilbudet slå heldig ut både for publikum og for politiet selv.

- Fordelen for publikum er at de kan sitte hjemme eller slippe å ta fri fra jobben for å møte opp hos politiet. Anmelder man hjemmefra har man også alle papirene man trenger tilgjengelige, som forsikringsnummer, rammenummer på sykkel og lignende.

- Politiet vil spare tid i vakta og kan bruke mer tid på de alvorlige sakene. Etterhvert håper vi også at vi kanskje kan bruke mer politikraft ute og mindre på vakta, sier Holtan.

AKTUELT NÅ