Hopp til innhold

- Umulig med Frp i regjering

Venstre mener at Siv Jensens utspill om snikislamisering viser at et bredt borgerlig samarbeid er umulig.

Trine Skei Grande og Per-Kristian Foss
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Se debatt om Siv Jensens utspill i Redaksjon EN .

Høyres Per-Kristian Foss gikk i dag ut og sammenlignet utspillet om snikislamisering fra Frp-formannen med angrepene på jødene i mellomkrigstida.

Hør krangelen fra Politisk kvarter

Les også: Sammenligner Siv Jensens utspill med angrep på jøder

Dette gjør at Trine Skei Grande fra Venstre nå går hardt ut, og mener at med slike uttalelser fra Siv Jensen (Frp) må Høyre kunne bestemme seg for om de vil ha med Frp i en eventuell regjeringe etter valget.

- Høyre må bestemme seg snart for om de vil ha Frp inne i varmen. Vi mener at utspillet Siv Jensen kom med i helga er et argument som bør gjøre det lettere for Høyre å bestemme seg, sier Skei Grande til NRK.

Les og se Jensen: - Snik-islamisering av Norge

Skei Grande likte ikke det Siv Jensen serverte fra talerstolen på Fremskrittpartiets landstyremøte. Derfor mener hun at Høyre nå må gjøre det klart at et bredt borgerlig samarbeid der Fremskrittspartiet er med ikke er aktuelt:

- Hvis vi skal klare å tegne et alternativ for det norske folk før valget må Høyre snart si hva de vil.

Video: Se Siv Jensens utspill

Siv Jensen på Frps landsstyremøte 2009.
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Samarbeid uaktuelt

Venstre har lenge vært klare på at partiet ikke kan samarbeide med et Fremskrittsparti som står altfor langt fra dem politisk. Helgas utspill om snik-islamisering fra Siv Jensen gjør ikke samarbeidsklimaet bedre.

- Siv Jensen nører opp om fordommer hos folk, og baserer ikke alltid uttalelsene sine på fakta. Det er nok et argument for oss om at det er umulig å samarbeide med Fremskrittspartiet, sier Trine Skei Grande.

Les også: Fortsatt Venstre-garanti mot Frp

AKTUELT NÅ