- Umulig å få Ap grønt

Utallige regjeringsforslag ble lansert i nettmøte med Venstres nestleder, Trine Skei Grande.

Nestleder i Venstre Trine Skei Grande og rådgiver Ingvild Boe Hornburg
Foto: Laila Bakken / NRK

Regjeringspørsmålet - hvem Venstre vil støtte - opptok mange av dem som sendte inn forslag om hva NRK skulle spørre Sponheim om i hans utspørring i Velg! 09.

Det fortsatte altså i nettmøte med nestleder Trine Skei Grande.

Mange forslag fra velgerne

Leserne foreslo samarbeid med alt fra Frp til Ap alene - men også i koalisjon med de rødgrønne pluss KrF.

Nestlederen svarte på de fleste allianser.

- Hvordan kan egentlig liberale Venstre samarbeide med KrF? Og hvilke ministerposter vil Venstre ønske seg i en eventuell borgerlig regjering? spurte en.

- Venstre må i alle fall ha en av kunnskapsministrene. Vi samarbeider godt med KrF fordi vi begge er sentrumspartier, men det fine er at når Venstre samarbeider med KrF er det sjelden det blir noe av det vi misliker mest med dem , svarte nestlederen.

- Hvordan ser du på muligheten for at Venstre kan delta i den rødgrønne koalisjon? Dere ville gjort de rødgrønne enda grønnere!

Spørsmål om Ap-samarbeid

- Det er ikke aktuelt. Det er umulig å få Ap grønt.

Svar fra Skei Grande om Ap som mulig regjeringspartner

- Det forundrer meg at Venstre sier at de står nærmere Ap (sosialisme) enn FrP (borgerlig). Ubegripelig!? Det forundrer meg at Venstre sier at de står nærmere Ap (sosialisme) enn FrP (borgerlig). Ubegripelig!?, spurte en annen.

- Jeg anser ikke FrP som et borgerlig parti. Venstre er et sentrumsparti som er nært knyttet til borgerlige kjerneverdier som økonomisk ansvarlighet, langsiktighet i miljøpolitikken og respekt for enkeltindividet ved utformingen av politikken, var den tredje svaret.

- Hva tenker du om følgende; En firepartiregjering med Ap, Sp, Krf og Venstre? Da er det også en god mulighet for flertall på Stortinget.

- Vi mener ikke det er noe mål med en flertallsregjering med flest mulig partier. Vi vil samarbeide med de partiene som står oss nærmest politisk og det er nå Krf og Høyre. Hvis SP kommer tilbake til sine sentrumsrøtter, er vi åpne for å samarbeide med de i regjering igjen, var svaret tilbake.

Noen klimaspørsmål kom det også, men like mange om fildeling, småbedrifter, skole og studentrettigheter. I tillegg har flere merket seg Venstres kamp for personvern, også i forhold til stadig mer omfattende eletroniske datasystemer.

- Det var mange gode og seriøse spørsmål. Så tusen takk til alle. Hvis noen er kjempesure for at de ikke fikk sitt svar, kan de kontakt meg på Twitter, Facebook eller e-post. Alt finner du på Venstre sine nettsider, sier Trine Skei Grande.

Det har ikke kommet en eneste vindmølle under denne regjeringen.

Om vindmøller og de rødgrønne

Les alle svarene her

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger