Helga Pedersen svarer nå

Spørsmålene varierte fra akuttmottak til melkesjokolade da Ap-nestleder Helga Pedersen stilte i nettmøte.

Nestleder i Ap Helga Pedersen og rådgiver Anne Cathrine Berger
Foto: Laila Bakken / NRK

Skatt, helsetjenester, uføretryd og Aps løfter om eldreomsorg var blant spørsmålstemaene som kom inn.

Skatt var da også et av emnene da statsminister Jens Stoltenberg ble spurt ut i Velg! 09 før nestelederen startet å svare på spørsmålene. Der gjentok han løftet fra fire år tilbake om at det blir ikke en krone i skattelette før det skinner av eldreomsorgen.

En leser ville vite om ikke skattereduksjonene som regjeringen har gitt, ikke går ut over helse, eldreomsorg og vegbygging? Og om ikke redusert formueskatt for de rikeste, også ville bli reinvestert?

- Vår regjering har ikke redusert skattenivået, men vi har omfordelt. Vi vil beholde formuesskatten fordi det i all hovedsak er de som har mest som betaler mest i formuesskatt. Det norske skattenivået er ikke noe hinder for å bevare og skape nye arbeidsplasser.

- I Norge har vi en arbeidsledighet på rundt 70 000. I Sverige har de en arbeidsledighet på rundt en halv million - etter at den borgerlige regjeringa har gitt skatteletter i størrelsesorden 80 milliarder, svarte Helga Pedersen.

20 timer på akutten

- Vil du kalle det å ligge på et akuttmottak i 20 timer før en kommer videre til en avdeling for verdig og effektiv helseomsorg, spurte en leser.

- Nei, var det kontante svaret.

Noen var mer bekymret for sjokoladens fremtid.

- Sjokolade er en viktig ressurs som de fleste ikke kan klare seg uten. 200gr Melkesjokolade bør ikke koste mer enn 20,-kr. Hvis AP vinner valget, hva har dere da tenkt å gjøre med sjokoladeavgiften?

Spørsmål fra sjokoladeelsker Tord

- Vi vil jobbe for en gradert sukkeravgift.

Svar fra Ap som hegner om sjokoladen

Slaveriet i USA var resultat av import av arbeidskraft - arbeidsinnvandring fordi amerikanerne ikke ville ta disse jobbene selv. Hvorfor er Ap for den samme politikken 150 år etter avskaffelsen av slaveriet, spurte en annen.

- Vi er i mot slaveri. Arbeidstakerrettighetene må gjelde alle som jobber i Norge, uansett hvor du kommer i fra. Derfor har regjeringa fått på plass mange tiltak mot sosial dumping, og det vil vi fortsette med i neste periode.

Les svarene til Helga Pedersen

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger