NRK Meny
Normal

- Lettere for muslimer å velge KrF

Generalsekretær Shoaib Mohammad Sultan i Islamsk råd Norge tror KrF kan bli et mer spiselig parti for muslimer uten den kristne bekjennelsesparagrafen.

Kristelig Folkepartis strategiutvalg går enstemmig inn for å fjerne paragrafen som sier at tillitsvalgte og folkevalgte må være bekjennende kristne , skriver avisen Vårt Land.

I partiets nye paragraf foreslås det heller at medlemmer må arbeide for å fremme en politikk bygget på menneskeverd, nestekjærlighet og forvalteransvar, altså den kristendemokratiske ideologien.

Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge

Generalsekretær i Islamsk råd Norge, Shoaib Mohammad Sultan.

Foto: Paal A. Svendsen / NRK

– Lettere å velge partiet

Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Shoaib Mohammad Sultan, tror fokuset på verdier fremfor kristen tro kan slå positivt ut blant muslimske politikere og velgere.

– Mange muslimske politikere som føler at de ligger tett opptil KrF, kan nå lettere velge partiet, sier Sultan til NRK.

KrFs utvalgsleder Dagrun Eriksen mener at det er sunt for alle partier at folk er nysgjerrige. For KrF kan endringsforslaget bety at folk som nå er enig i mye av politikken, men likevel føler at de ikke kan være med, kanskje kan finne på å skifte parti.

– Hvis det er andre troende som ønsker å være med på jobbe med Bibelen som inspirasjonskilde, og ut i fra en kristen tradisjon, så er det bra, sier Eriksen til NRK.

Man ser ikke konturene av et parti for alle religioner. Det er ikke det vi har jobbet med. Vi er stolte av K-en i KrF.

Dagrun Eriksen / NRK

– Muslimer er opptatt av mange saker

– Det partiet nå gjør er en spesialisering av det som er viktig, og for KrF er det verdisynet. Det er verdisynet - ikke kristendommen selv - du må bekjenne deg til. Dette vil gjøre partiet bredere og gi KrF et større nedslagsfelt, sier Sultan.

Han vil ikke spekulere i om KrF-oppslutningen blant muslimer vil stige kraftig, og sier at muslimer ikke bare er opptatt av én ting.

Dagrun Eriksen

KrFs utvalgsleder Dagrun Eriksen.

Foto: Krf

– Muslimske velgere er opptatt av mange saker, så det er ikke lett å si om det har noen effekt, sier Sultan.

– Vi er stolte av K-en i KrF

Eriksen forteller at i stedet for å finne ut om folk har riktig tro eller ikke, så tydeliggjør KrF formålet. Hvis det er andre troende som ønsker å være med på å jobbe med Bibelen som inspirasjonskilde, så er det bra, mener hun.

– I forslaget til ny bekjennelsesparagraf åpner vi opp for et bredere parti. Men tydeliggjør det kristne verdigrunnlaget i formålet.

Men det viktige er at det i forslaget fra utvalget ikke er KrF som stanser folk fra å bli med i partiet.

– Vi snur tankegangen som partiet har hatt før, med at det var vi som vurderte om folk var gode nok. Nå spør vi om folk vil være med på dette, sier Eriksen. Hun sier at utvalget ikke bevisst har forsøkt å favne alle religioner inn i et allmenreligiøst parti.

– Man ser ikke konturene av et parti for alle religioner. Det er ikke det vi har jobbet med. Vi er stolte av K-en i KrF, sier Eriksen.

Landsmøtet neste vår er første gang partiet kan gjøre noe med forslaget til å endre bekjennelsesparagrafen, men det går nok i hvert fall to landsmøter før paragrafen eventuelt blir endret.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger