Hopp til innhold

- Elitistiske åndssnobber

Siv Jensen og kulturpolitisk talsmann Ulf Erik Knudsen gikk til frontalangrep på Kulturrådet under partiets første landsmøtedag.

Frps partileder Siv Jensen
Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

De omtalte rådet som en høyborg bestående av elitistiske åndssnobber.

Samtidig som partiformannen understrekte at partiet er opptatt av kultur, poengterte hun at det er pengebruken partiet reagerer på.

Skattebetalernes penger

Hun er imot måten pengene tildeles på, og mener altfor mange enkeltprosjekter får penger.

- Kultur dreier seg først og fremst om å formidle en opplevelse, og får man ikke publikum til å komme skal ikke skattebetalernes penger brukes på andre menneskers selvrealisering, sa Jensen i dag.

Hun fortsatte med å si at det er politikernes jobb å tenke på hvordan de forvalter skattebetalernes penger, og når staten krever inn over 800 milliarder kroner så må det være mulig å rette et kritisk blikk på hvordan pengen blir brukt.

Carl I. Hagen
Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

- Vi får juling for kulturpolitikken

Partiets kulturpolitiske talsmann, Ulf Erik Knudsen fortsatte i debatten etterpå, og kom med flere eksempler på det partiet mener er feilslått kulturpolitikk.

Han startet med å påpeke at partiet har fått mye juling for å være folkelige:

- Mest juling gir eliten oss for vår kulturpolitikk. En kulturpolitikk der Frp predikerer krav til publikumstilstrømning, folkelighet, restriktiv pengebruk og tilgjengelighet.

Holder seg for nesen

Knudsen fortsatte med å anklage Kulturrådet for å være de som holder seg mest for nesen av Fremskrittspartiets kulturpolitikk, og han avsluttet med en oppfordring til landsmøtet:

- Kjære landsmøte. Det er på tide med en vårrengjøring i kulutreliten. Det er på tide at vi avslører det de er, nemlig elitistiske åndssnobber med oppblåste egoer som har forakt for vanlige folk, sa Knudsen.

- Det er på tide med en vårrengjøring og jeg oppfordrer til å ta i bruk en høytrykkspyler for å spyle Kulturrådet rent for spindelvev og en del annet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ