NRK Meny
Normal

Vil sikre «Ny by - ny flyplass» -prosjektet

Påtroppende ordfører i Bodø besøkte hovedstaden i dag for å sikre at prosjektet «Ny by - ny flyplass» ikke blir glemt på Stortinget.

Ida Pinnerød og Jonas Gahr Støre

Ida Pinnerød møtte Arbeiderpartikollega Jonas Gahr Støre på Stortinget i dag for å snakke om Bodøs fremtid.

Foto: Sigurd Steinum

I dag møtte Bodøs kommende ordfører, Ida Pinnerød, sin partikollega Jonas Gahr Støre på Stortinget.

– Målet med dagen i dag er å få gitt en ordentlig beskrivelse av «Ny by - ny flyplass» som er det største og viktigste utviklingsprosjektet som Bodø står ovenfor fremover, sa Pinnerød før møtet i dag.

– Ordførerskiftet skal ikke ha betydning

Prosjektet har blitt kjempet frem av avtroppende ordfører Ole Hjartøy (H), og regjeringen har uttrykt at de ønsker utredning av en ny lufthavn for Bodø.

I dag fikk Pinnerød møte Støre for å sikre at prosjektet «Ny by- ny flyplass» blir presentert i neste Nasjonal Transportplan, som skal behandles på Stortinget i 2017. At partikollegaen ikke sitter i regjering, mener han selv ikke bør være et problem.

– Jeg tror regjeringspartiet gjør klokt i å lytte til disse perspektivene som de er for. Hvis de sier de var for det fordi det var en ordfører fra Høyre i Bodø som var for det, og at de nå er imot fordi Bodø nå får ordfører fra Arbeiderpartiet tror jeg folket vil merke seg det, sier Støre til NRK.

Ida Pinnerød på møte i Oslo

Ida Pinnerød sammen med Morten Melå, Andreas Flåm og fylkesrådsleder Tomas Norvoll utenfor Stortinget.

Foto: Sigurd Steinum

Vil flytte flystripa

I følge Pinnerød gikk møtet i hovedstaten svært bra, og den påtroppende ordføreren forteller at de diskuterte utviklingsmulighetene som prosjektet vil gi.

– Arbeidsplassene og muligheten for kunnskapsutvikling som ligger i realiteten av prosjektet er det viktig å ta grep om, sier Pinnerød.

– Bodø må ta grep om de marine og maritime næringene. Vi må være en motor i nord når det kommer til ting det er naturlig at vi kan her oppe, utdyper hun.

Målet er å få flyttet dagens rullebane omtrent to kilometer lenger sør, og dermed frigi arealer til å bygge en ny bydel der dagens flystripe ligger. Det vil gjøre plass til en bydel på størrelse med dagens Bodø sentrum.

– Under møtet ble jeg forsikret at Arbeiderpartiet kommer til å henge tett på og følge med at Regjeringen gjør det de har lovt Bodø, forteller Pinnerød.