Hopp til innhold

Dette er Nordlands flotteste fjelltur

Vegatrappa på Helgeland er stemt fram som den flotteste fjellturen i Nordland av NRK sitt publikum.

Utsikt fra Vegatrappa med to kvinner i kveldssol.

Ingebjørg Holmslet og Hilde Tverå på toppen av Ravnfloget i Vega. Fjellturen opp hit er nå kåret til den flotteste i Nordland av NRK sitt publikum.

Foto: Ingebjørg Holmslet

NRK Nordland har i sommer kåret den flotteste fjellturen i fylket. En jury plukket ut 10 kandidater etter innspill fra publikum.

De siste tre ukene har folk kunnet stemt fram sin favoritt.

Les også Er dette Nordlands flotteste fjelltur? Stem på din favoritt!

Utsikt mot Lovund fra Dønnesfjellet i midnattssol.

Nå er det klart at fjellturen opp Vegatrappa i Vega kommune kan titulere seg som Nordlands flotteste fjelltur med over 28 prosent av stemmene.

– Vegatrappa fikk flest stemmer fra publikum av de mange tusen som kom inn. De ledet avstemningen også før vi måtte endre stemmemodul på grunn av mistanke om stemmejuks. Så vi er helt sikre på at vi har kåret den riktige vinneren, sier medlem av juryen, NRKs programleder Synnøve Sundby Fallmyr.

En ung, blond kvinne med rød dressjakke står i tv-studio og ser i kamera.

NRK Nordlands programleder Synnøve Sundby Fallmyr har leder juryarbeidet.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Fallmyr satt i juryen sammen med to ivrige fjellvandrere:

  • Trond Løkke, styreleder i Vesterålen turlag og dronning Sonjas faste turkamerat.
  • Silje Normann, aktiv i Bodø og omegn turistforening i en årrekke, pluss en av ildsjelene bak Børvasstindan Classic og Barnas turlag.

Fjelltur med trapp

Vegatrappa består av kloppbelagt sti og bruer frem til selve oppstigningen til Ravnfloget, 350 meter over havet. Når du kommer til toppen har du tilbakelagt nærmere 2000 trinn. På toppen er det utsikt mot Søla og Vegaøyan verdensarvområde, ifølge turbeskrivelsen på Visit Vega.

– Det er en verdig vinner. Fjellturen er lett tilgjengelig for folk flest, og selve tretrappa er et imponerende byggverk i seg selv, sier jurymedlem Silje Normann fra Bodø og omegn turistforening.

Det er rundt 25.000 besøkende av Vegatrappa i året.

Vegatrappa

Trappa består av ca 2000 trappetrinn i tre opp til Ravnfloget på Vega.

Foto: Ole dalen, nrk

– En helt fantastisk tur

Det var Ingebjørg Holmslet fra Korgen sitt bilde fra toppen av Vegatrappa som NRK valgte ut som illustrasjon til kåringen.

Holmslet hadde nylig besøkt Vegatrappa og Ravnfloget, og mente fjellturen fortjente å bli nominert.

– Jeg og ei venninne gikk opp fjellet, og det var en helt fantastisk tur. Utsikten på toppen var nydelig. Er man litt dårlig til beins gjør trappa at turen også er overkommelig for de fleste, sier Holmslet.

Hun kan nå vente seg en premie i posten fra NRK Nordland.

– Det er kjempeartig at mitt forslag vant. Det hadde jeg ikke regnet med når jeg så alle de andre flotte kandidatene. Men nå må jeg jo ta med en ny tur til Vega, fastslår Holmslet.

NRK deler ut prisen til lokalsamfunnet direkte fra Vega i forbindelse med distriktssendingen på NRK1 klokken 19.30 i kveld.

Bli med opp Vegatrappa her: