Hopp til innhold

Varmerekord og nytt høytrykk på vei

Sola og varmen tar en liten pause, men slapp av – den kommer tilbake. Ihvertfall så langt nord som Bodø. Resten av fylket må smøre seg med tålmodighet.

– Det blir mye pent vær i Sør-Norge, og etter hvert også Nordland. Fredag blir det pent helt opp til Bodø, og dette varer gjennom helga, forteller statsmeteorolog Espen Biseth Granan til yr.no.

Nord for Bodø blir det nordvestlig bris og enkelte regnbyger. Ellers blir det skiftende bris og opphold.

Ikke like varmt

Men temperaturen blir ikke like høy som i påsken. Nå vil den stoppe på 16-17 grader, mens den i forrige uke bikket 20 varmegrader.

Varmerekord

Ifølge verogvind.net har det aldri vært så varmt så tidlig i Nordland.

I Brønnøysund ble maksimumstemperaturen 24.april målt til 20,2 plussgrader. Man må helt tilbake til 1921 før man finner en liknende temperatur så tidlig, da 26.april og 21,4 grader.

Varmest i landet hadde Kongsberg med 23,5 grader. Det er ny norgeserkord den 25.4.

Og kanskje det fortsetter?

Den varme og solrike påsken er bare en forsmak på hva vi har i vente i sommer, ifølge en ny, amerikansk langtidsprognose.

Sannsynligheten for at det blir varmere enn normalt i store deler av landet hele perioden fra mai til oktober er stor, skal vi tro det amerikanske klimaforskningsinstituttet IRI (International Research Institute for Climate and Society) ved Columbia-universitetet.

Størst sannsynlighet for temperaturer over det normale virker det å være i juli og august, skriver Aftenposten.