Utenlandsk kajakkpadler omkom i ulykke

En finsk mannn i 40-årene døde etter en kajakkulykke ved den populære surfestranda Unstad i Lofoten.

Kajakkpadler omkom ved Unstad i Lofoten

En mann som padlet på Vestvågøy i Lofoten er bekreftet omkommet etter å ha falt ut av kajakken.

Foto: 03030-tipser

Torsdag ettermiddag fikk nødetatene melding om en person på havet ved Unstad i Vestvågøy. Mannen ble tatt opp på land og fikk behandling av nødetater på stedet, men livet sto ikke til å redde.

– Mannen var ute og padlet, og ifølge vitner falt han ut av kajakken. Han kan ha vært i vannet i 15–20 min. Han var med i en gruppe av kajakkpadlere, opplyser operasjonsleder Grethe Birkeland til NRK.

Falt ut

Kajakkpadler omkom ved Unstad i Lofoten

Bølgene utenfor stranda på Unstad er populære blant surfere fra hele verden.

Foto: 03030-tipser

Ifølge politiet falt personen ut av kajakken sin i 13-tida. Det var surfere inne på stranda ved Unstad som varslet om ulykken. Det skal ha vært meldt om litt høy sjø i området, som er et yndet mål for surfere.

Det var to ambulanser, lege, brannvesen og politi til stede på stranda. Et redningshelikopter kom også til Unstad for å bistå, skriver Lofotposten.

Fikk førstehjelp

– Etter nesten en times innsats med livreddende førstehjelp, ble den utenlandske padleren erklært død, opplyser operasjonsleder Grethe Birkeland til NRK.

Politiet har foreløpig ikke andre opplysninger omkring personen eller hendelsen, opplyser Nordland politidistrikt på Twitter.

Kajakkpadler omkom etter ulykke i Lofoten

Et redningshelikopter kom også til Unstad for å bistå i bergingsaksjonen på Unstad.

Foto: 03030-tipser