NRK Meny
Normal

Uavgjort for Bodø/Glimt

Bodø/Glimt følte seg regelrett snytt på Ullevaal. Både fordi de hadde de største sjansene mot Vålerenga, og fordi de mente at de burde hatt to straffespark.

Ullevaal stadion

ULLEVAAL STADION: Kampen spilles på Ullevaal stadion i dag klokka 18.00.

Foto: Rainer Prang / NRK

Men det endte 0-0 i en ikke altfor god fotballkamp.

LES OGSÅ: - Vi slår Glimt 3-0

Først til straffene:

TV-bildene viste at Glimt ble snytt for i hvert fall ett straffespark før pause. Runar Berg forsøkte å spille seg forbi Vålerengas vikarierende venstreback Jarl André Storbæk, og Storbæk stoppet forsøket med hånden. Runar Berg skrek på straffe, men ble ikke hørt av dommer Ken Henry Johnsen. Enkelte mente også at Glimt burde hatt straffe da Thiago Martins ble revet ned på vei mot mål.

– Hvis det var innenfor, var det soleklar straffe. Linjedommeren sto rett ved, og det går bare ikke an å unngå handsen, sa en oppgitt Runar Berg.

I Glimt var man misfornøyd med dommer Johnsen.

– Han ga oss fem gule kort i dag uten at det var en eneste stygg takling på banen. Slikt skal ikke gå an. Vi får i hvert fall ikke hjelp av noen, sa Glimts trener Kåre Ingebrigtsen.

Best

De gule fra Bodø var best i innledningen av kampen. Runar Berg og Thiago Martins hadde hver sin kjempesjanse, men VIF-keeper Troy Perkins ordnet opp. Vålerenga var tamme, det de presterte var nærmest gåfotball. Nærmest var Morten Berre etter 21 minutter. Den gangen var det Glimts gode keeper Pavel Londak som tok rollen som ryddegutt.

Annenomgangen var ganske jevnspilt. Trond Olsen hadde omgangens største sjanse da han plutselig var alene med VIF-keeper Perkins. Sistnevnte vant duellen.

– Det var synd vi ikke scoret, det hadde vi fortjent. Vi var det beste laget utpå der, sa Runar Berg, som i likhet med trener Ingebrigtsen var fornøyd med prestasjonen og det ene poenget.

Brøt forbannelse

– Jeg synes vi spilte en bra kamp. I forsvar var vi gode, og to gode keepere sørget for at det ikke ble noen mål, sa veteranen Berg, som var blant de beste av utespillerne.

– Vi var bedre enn VIF og skapte de desidert største sjansene, fastslo Ingebrigtsen.

Glimt brøt en forbannelse på Ullevaal søndag. For første gang på sju kamper klarte å ta poeng på naturgress. De seks foregående forsøkene er alle endt med tap.

Banens beste var Glimts estlandske keeper Pavel Londak. Derfor var det unødvendig av ham å pådra seg gult kort for å hale ut tiden.

- Vi drar til Oslo for å reise hjem med tre poeng, sa Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen før kampen.

Men han og resten av laget må nøye seg med ett poeng, etter null mål til begge lag på landskamparenaen.

Dette betyr at Glimt beholder tredjeplassen på tabellen.

Før kampen i kveld har Thiago Martins scoret fire mål for Glimt. Vålerengas toppscorere er Daniel Fredheim Holm og Mohammad Abdellaoue med tre mål hver så langt denne sesongen.

Kampfakta/Vålerenga – Bodø/Glimt 0-0

13.638 tilskuere

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gule kort: Alo Bärengrub, Willis Farko, Jan Derek Sørensen, Pavel Londak, Stig Johansen, Bodø/Glimt.

Lagene:

Vålerenga (4-4-2): Troy Perkins – Freddy dos Santos (Allan Jepsen fra 80.), André Muri, Kjetil Wæhler, Jarl André Storbæk – Morten Berre (Gunnar Heidar Thorvaldsson fra 46.), Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Daniel Fredheim Holm – Mohammed Abdellaoue, Bengt Sæternes.

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak – Mounir Hamoud, Alo Bärengrub, Per Verner Rønning, Willis Forko – Runar Berg, Christian Berg, Thomas Rønning (Birkir Bjarnasson fra 86.) – Jan Derek Sørensen, Thiego Martins (Stig Johansen fra 89.), Trond Olsen.