Normal

To omkomne funnet i Steigen

To personer ble søndag kveld funnet døde i Vinkfjorden i Steigen. Tre eldre brødre har vært savnet i området siden fredag. Søket etter en tredje person vil fortsette mandag morgen.

Redningsaksjon Steigen

Fra leteaksjonen i Steigen, tatt av mannskapet i redningsskøyta Sundt Flyer.

Foto: Redningsselskapet / RS «Sundt Flyer»

Bent Are Eilertsen Salten politi

Bent Are Eilertsen i Salten politidistrikt, her avbildet i forbindelse med en tidligere sak.

Foto: Hilde Mangset Lorentsen

Den storstilte leteaksjonen etter de tre brødrene på 67, 75 og 76 ble søndag kveld innstilt da lyset forsvant. Redningsskøyter og et kystvaktskip vil fortsatt ligge over natten i Vinkfjorden hvor søket etter en tredje person vil fortsette mandag morgen.

– To personer er funnet omkommet i sjøen i Vinkfjorden. De omkomne er ikke identifisert, men politiet setter funnet i sammenheng med de tre savnede som man har lett etter i dette området i kveld, opplyser fungerende stabssjef Bent Are Eilertsen i Salten politidistrikt like før klokken 21.

Politiet orienterte søndag pårørende til de savnede og fraktet de døde til Nordlandssykehuset i Bodø.

Funnet av frivillige

De to personene ble funnet litt lenger ut i fjorden fra der man tidligere i kveld fant den veltede båten.

– Det var en fritidsbåt som deltok i leteaksjonen som fant den ene omkomne i sjøen, mens den andre ble funnet av søkspersonell på land, forteller Eilertsen.

Politiet vil fortsette å søke etter den tredje personen så lenge det er forsvarlig med tanke på lysforholdene.

– Det er store ressurser som er involvert i leteaksjonen og dersom man ikke finner den siste personen så vil søket bli gjenopptatt med samme styrke i morgen tidlig.

Fikk melding søndag ettermiddag

Foto fra redningsaksjon i Steigen

Redningsskøytene Ruth Opsahl og Sundt Flyer deltar i søk etter tre menn i Steigen. Her klargjøres det for dykk.

Foto: Redningsselskapet

Politiet fikk melding om at tre personer var savnet fra en hytte ved Heldal i Steigen kommune i Nordland klokken 13.40 søndag ettermiddag. Det ble satt i gang søk i Vinkfjorden nord for Bodø. Klokken 16 ble en båt funnet kantret på andre siden av fjorden.

Operasjonsleder Tommy Bech fortalte til NTB tidligere i dag at båten som er funnet, ikke er den samme som de tre mennene eier og som politiet vet har tilknytning til hytta.

– Den har vi funnet ved hytta. Den veltede båten bærer likevel ikke preg av å ha ligget slik lenge i sjøen, men vi vet ikke hvem sin båt det er.

Tre brødre

De tre brødrene var sammen på en familiehytte i Helldal, et isolert og veiløst lite sted ved Vinkfjorden. De er bosatt i Trøndelag og på Østlandet, men har røtter i området hvor hytta ligger, ifølge NTB.

Siste kjente kontakt med de tre var på torsdag. Fredag var folk innom hytta og fant den tom.

– Det var pårørende av mennene som meldte dem savnet. Vi søker på landsida rundt hytta, og på motsatt side av fjorden – både nord og sør for der båten er funnet. Vi søker også i fjorden, sier Bech.

Store ressurser satt inn i søket

Alt mannskap som søndag skulle delta i søket, måtte fraktes inn med helikopter.

Eilertsen forteller videre at store ressurser er involvert i søket. Blant annet et titalls personer fra Røde Kors med hund samt redningsskøytene «Horn Flyer» og «Ruth Opsahl» i tillegg til kystvaktskipet KV «Heimdal».

Hva som har vært årsaken til at en båt med de tre om bord kan ha gått rundt, er ikke klarlagt. Det var søndag gode leteforhold i området.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...