Hopp til innhold

Tabelljumboen vil starte klatringen

Bortesmellen mot Lillestrøm sist serierunde er allerede glemt. Når eliteseriens bunnlag tar imot Mjøndalen i kveld vil en nyoperert og offensiv Glimt-trener benytte muligheten til å passere noen lag på tabellen.

Glimt jubler for 4-1 mot Mjøndalen

Her jubler Glimt jubler for 4-1 mot Mjøndalen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

For med kun fem poeng, og hele 25 baklengsmål, på de ti første serierundene - ligger de helgule helt nederst på tabellen.

Dagens motstander, som rykket opp foran årets sesong, har på sin side imponert de fleste. Sju poeng skiller de to motstanderne på tabellen foran kveldens kamp.

– Det er en kjempeviktig kamp for oss, konstanterer Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen overfor NRK.

Selv om det er et stykke opp på tabellen, er han svært offensiv på vegne av laget sitt.

– Med tre poeng mot Mjøndalen vet alle at vi kan passere et par lag på tabellen, og samtidig få heng på andre. Vi skal være godt forberedt, lover han.

– Hver kamp blir en cupfinale

Glemt er allerede 0-3-tapet for Lillestrøm andre pinsedag. En kamp som satte en stopper for en positiv trend for de helgule, som kom til Åråsen etter sesongens første seier mot landsdelsrivalen TIL.

Bodø/Glimt-Mjøndalen

Bodø/Glimt og Mjøndalen i aksjon på Aspmyra.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Kampen mot Lillestrøm var selvsagt et tilbakeslag. Når det er sagt har Glimt historisk sett alltid slitt på Åråsen, så vi får glemme den kampen.

– For oss er hver kamp nå en cupfinale, og nå er det nye muligheter mot Mjøndalen. Det ser vi fram til, slår Halvorsen fast.

– Det er tidlig i sesongen for å snakke om viktige kamper?

– Ja, men slik er det for de fleste lag, uansett om du er i toppen eller bunnen. Det er veldig viktig at vi fortsetter med å vinne hjemmekamper nå. Vi gleder oss.

Tilbake på sidelinja

Han har kanskje størst grunn av samtlige til å glede seg i dag. En ryggoperasjon har satt Glimt-treneren ut av spill, noe som har ført til at assistenttrener Aasmund Bjørkan har ledet laget de tre siste kampene.

I dag er derimot nyopererte Halvorsen tilbake på sidelinja.

Mjøndalen utligner til 1-1 ved Morten Sundli etter et hjørnespark.

Mjøndalen utligner til 1-1 ved Morten Sundli etter et hjørnespark.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Ja, jeg skal være på benken i dag. Det er godt å ha blitt kvitt smertene, og det kjennes som om jeg har fått en helt ny fot, gliser telemarkingen.

En som derimot ikke får delta i dag er midtstopperkjempe Vieux Sané. Han pådro seg sesongens tredje gule kort mot Lillestrøm sist serierunde, og soner dermed karantene.

– Noen endringer på laget kan det bli. Med unntak av Sané, har vi samtlige spillere klare.

Kampstart på Aspmyra er klokka 18.

Laster innhold, vennligst vent..