Hopp til innhold

Slik rigges sommerbåten for TV

I år blir det ny maritim sommer på nett, radio og TV. Her får du en smakebit på de 41 sendingene – som starter i Vadsø på søndag.

På Søndag starter Sommeråpent på NRK og i år går direktesendingene hver kveld fra MS "Sjøkurs".
Nå er båten på vei nordover langs Nordland og utstyr og mannskap får testet sjøstyrken sin.
Før båten forlot Bodø fikk vi en omvisning av teknikkerMerete Victor.
Se hvordan et skip rigget for direkte radio og TV ser ut.

BLI MED: Før båten forlot Bodø fikk vi en omvisning av tekniker Merete Victor.

Søndag starter Sommeråpent på NRK og i år går direktesendingene hver kveld fra MS «Sjøkurs». Nå er båten på vei nordover langs Nordland og utstyr og mannskap får testet sjøstyrken sin.

Før båten forlot Bodø fikk vi en omvisning av tekniker Merete Victor. I videoen ovenfor kan du se hvordan et skip rigget for direkte radio og TV ser ut.

– Vi gleder oss, og håper det tekniske spiller på lag, smiler hun.

Sommerbåten 2015

Gjentar suksessen

Å kle om skipet MS «Sjøkurs» til et seilende tv- og radiostudio ble en kjempesuksess for NRK sommeren 2013. Prosjektleder Thomas Hellum tror på ny suksess i år.

Mysteriet på sommerbåten

Dette er mannskapet ombord på MS Sjøkurs. Fra venstre: Janne Heltberg, Jon Lockert Rohde, Terje Ranes, Hildegunn Eggen, Sofie Asplin og Nader Khademi.

Foto: Glenn Meling

– Søndag 21. juni er det klart for første sending fra Vadsø. Det nye av året er at vi har mer NRK Drama og seks skuespillere, som skal lage 14 minutter med fiksjon hver eneste dag. De skal løse mysteriet med den forsvunne kokken Tor, som på mystisk vis er borte. Dette skal rulle og gå i 41 episoder rett i bakkant av sommeråpnet, sier Hellum.

40 nye havner

Reiseradioen skal lage sendinger på morgenkvisten. I tillegg skal time lage «minutt for munutt»-sending mens båten seiler fra havn til havn.

– Vi har plukket ut 40 helt nye havner langs kysten. Vi gjentar ingen av de stedene vi besøkte i 2013. Det blir vanvittig gøy. Det er stedet vi besøker, folkene og deres historier som spiller hovedrollen i sommer. Folk har en sånn kjærlighet til kysten og stedet de bor på, og det har vi lyst å vise fram.

Sommerbåten traff undervannsskjær

Da «Sjøkurs» besøkte Nordland 12. juli 2013 våkte passasjerene av et brak da sommerbåten traff et undervannssjær på Husværfjorden ved Træna.

– Det skal definitivt ikke blir noe reprise på grunnberøringen. Det som var spesielt med kaptein Frank Walsøe var at det skjedde på direkte TV. Alt vi gjør når vi seiler er på direkte TV, sier Hellum.

MS Sjøkurs hadde en lettere bunnberøring.

Her kan du se hvordan det var på broen sommerbåten traff et undervannsskjær i Husværfjorden i 2013.