Dette kan bli ditt nye arbeidsted

Fiskarheimen på Ylvingen står uten noen til å drive den nyoppstartede kafeen.

Fiskebruket på Ylvingen

FISKARHEIMEN: Kulissene til Himmelblåserien er blitt bygd om til kafe for turistene.

Foto: Therese Grimstad Pisani

I mai åpnet Fiskarheimen på Ylvingen på Helgeland.

Det gamle fiskemottaket fungerte som Marits kafee og pensjonat i Himmelblå-serien. Da serien ble en suksess ble det kjøpt opp og bygd for å tilby mat og overnatting til de mange turistene som valfartet til øya.

Udramatisk

Ylvingen - Ut i naturen

ETTERTRAKTET: Ylvingen har blitt et ettertraktet turistmål etter tv-suksessen. I år hadde 15.000 besøkende.

Foto: NRK

Det er Stig Angel Benjaminsen som har drevet Fiskarheimen, men nå trekker han seg fra prosjektet etter forhandlinger med investorene.

– Det er en udramtisk avgjørelse. Grunnen er at det ble for mye jobb å drive med to små barn hjemme. Konen min har fått seg ny jobb og blir borte to uker i slengen. Da blir det for lite tid til å drifte stedet på en ordentlig måte, sier Benjaminsen.

Han bor i Brønnøysund og tror det blir vemodig å besøke øya til sommeren.

– Det har vært helt fantastisk å drive dette stedet, med den naturen og alle de hyggelige menneskene.Det gikk langt utover forventningene, sier Benjaminsen.

Med svigerforeldrene på øya kommer han fortsatt til å tilbringe mye tid på Ylvingen.

– Det blir nok litt vemodig å komme tilbake til sommeren ja. Jeg kommer til å sitte mye på kafeen.

Stig Angel Benjaminsen

OVERGIKK FORVENTNINGENE: Stig Angel Benjaminsen trekker seg som daglig leder, men sier det har vært en fantastisk opplevelse å drive stedet.

Skuffet

Ellef Ellegård fra Kragerø har stått i spissen for investeringene på Ylvingen. Han sier er skuffet over av Benjaminsen når trekker seg.

– Det er trist at han ikke ville være med videre. Men jeg har forståelse for at han av private årsaker ikke kunne fortsette, sier Ellegård.

Til nå er det brukt to millioner kroner på Fiskarheimen. Til sammen er det planlagt å bruke syv millioner kroner til også å bygge ut et overnattingstilbud. Men nå står altså Ellegård uten noen til å drive stedet.

Himmelblå

KJENDIS-ØY: Himmelblå handlet om Marit som flyttet med familien fra Oslo til til Ylvingen for å drive et pensjonat.

Foto: Fredrik Arff / NRK

Ser etter nye eiere

Ellegård sier han forstår at det ble mye jobb for småbarnspappaen.

Derfor ønsker han nå å få et par til å drive Fiskarheimen.

– For at det ikke skal bli for mye arbeidsbelastning, ønsker vi et par som kan drive dette sammen. Gjerne lokale, sier Ellegård.

Men han legger til at den "nye Marit" gjerne kan komme fra Oslo.

– Det viktigste er at det er noen som er entusiastiske og har kjennskap til Himmelblå-konseptet. I tillegg ser vi etter noen som er serviceinnstilte og har kokkeferdigheter.

Fiskarheimen på Ylvingen - Himmelblå

INVESTERING: Det er investert to millioner kroner i oppussing av kafeen. Tilsammen er det planlagt å bruke syv millioner kroner.

Foto: Stig Angel Benjaminsen

Åpner igjen til sommeren

Fiskarheimen holder ikke åpent vinterstid, så Ellefsen har fortsatt noen måneder på å finne en erstatning for Benjaminsen. Da håper han at både overnattingstilbud og ny daglig leder er på plass.

– Vi tror alt skal være i orden til åpning i sommer. Dette er et prosjekt som går godt, som har fin omsetning og hadde mange besøkende i sommer. Derfor ønsker vi å satse videre.

Velkomstmiddag

SOMMERÅPENT: Kafeen satser på å ha alt i orden til åpning til sommeren.

Foto: Liv Ask / NRK