Hopp til innhold

Saumfarer sikkerhetsrutinene

Helgeland Sparebank gjennomgår sikkerheten på alle kontor etter ranet i Mosjøen. Sikring av ansatte må ha førsteprioritet, mener banksjefen.

Helgeland Sparebank

RAN: To ranere bevæpnet med pistol, fikk med seg 160000 kroner da de rett før stengetid fredag og stormet inn i banken.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Helgeland Sparebank vil nå gjennomgå sikkerheta ved alle sine 16 kontorer. Det sier administrerende direktør Arnt Krane etter at bankens avdeling ble utsatt for ran sist fredag.

To ranere bevæpnet med pistol, fikk med seg 160 000 kroner da de rett før stengetid stormet inn i banken.

Selv om man vet at et ran kan skje er man sjelden eller aldri forberedt, sier Krane som roser de ansatte for hvordan de reagerte under ranet.

– Vi har rutiner for ran, og vi gjorde alt er gjort helt etter boka. Hovedpoenget i en slik situasjon er at mennesker går foran pengene, sier han.

Første bankran

Banksjef Arnt Krane

Banksjef Arnt Krane.

Foto: Frank Nygård / NRK

Foruten to postran i Mo i Rana for noen år tilbake, kjenner ikke Arnt Krane til at det skal ha vært noen bankran på Helgeland i de 31 år han har drevet i bransjen.

Han ble svært overrasket over hvor raskt, og profesjonellt ranet skjedde, og sier banken må ta ei evaluering av sikkerheten.

– Vi har allerede satt i gang en evaluering. Vi går igjennom det som har skjedd, våre sikkerhetsutstyr, rutiner, våre inngangsforhold opg hva slags pengemengder vi skal ha tilgjengelige.

Video: Slik foregikk ranet

Video nsps_upload_2009_11_23_13_41_24_1037.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Les også: Ingen spor etter ranerne

Les også: Tror ranere fortsatt er i Mosjøen

Les også: Pistol funnet i hage