Satser 240 millioner for å kuppe VM

Nasjonalanlegget på Kvitfjell og Hafjell er av mange regnet som storfavoritt til å få VM i Alpint i 2025, men Narvik satser stort. I dag presenterte de en ny stor investering.

Ny gondol i Narvik

Fra venstre: Styreleder Eirik Frantzen, adm. direktør i Forte Narvik Roger Bergersen, prosjektleder Florian Aschwanden, adm. direktør i Narvikgården AS Lars Skjønnås og Ragnar Norum, daglig leder i Narvikfjellet.

Foto: Kristoffer Klem Bergersen / Fremover

Den gamle gondolbanen i Narvik er snart historie. Eierne i Narvikfjellet investerer 240 millioner kroner for å ruste opp det gamle anlegget.

Nå skal det forberedes til VM i alpint i Nord-Norge.

– Vi har besluttet å bygge ny gondol og parkeringsanlegg, ferdigbygd til høsten. Samtidig planlegger vi nå feriepark og servicebygg, for bygging i år og eventuelt inn i 2019, sier styreleder i Narvikfjellet AS, Eirik Frantzen.

Den nye gondolbanen inneholder tiseters gondoler og har en kapasitet på 1600 mennesker hver time. Den er mye mindre følsom for vind enn dagens gondoler. Prislappen er på 75 millioner kroner.

– Det vi har gjort og det vil gjør nå i år, er en god begynnelse. Den nye gondolbanen blir klargjort for heis ned til Narvik sentrum, en byheis, og vi videreutvikler anlegget for turister. Dette er byutvikling, bolyst og ikke minst reiselivsutvikling, sier Frantzen.

Ny gondol i Narvik

Mandag kveld signerte Narvikfjellet avtale med den sveitsiske heisleverandøren Bartholet, som skal bygge ny gondolbane og nye bunn- og toppstasjoner i anlegget.

Foto: Illustrasjon fra Bartholet AS

Også befolkningen er positiv til den nye investeringen.

– Dette tror jeg vil gi vekst til byen, og enda flere kommer til å bruke Narvikfjellet, sier Kristel Sundby.

– Vi bruker fjellet mye, så dette er en kanonsatsing!

Visjonen om VM

Det er beredt grunn for lønnsom drift i Narvikfjellet, og skal legges til rette for ytterligere satsing innenfor eiendom og byheis.

Frantzen mener dette skal være interessant for eksterne investorer.

– Planene om et VM i Nord-Norge med Narvikfjellet som arrangementssted vil sannsynligvis gjøre dette interessant for mange.

Narvik og Narvikfjellet har oppnådd solid nordnorsk støtte for sitt kandidatur og leverer søknaden til Norges Skiforbund om å bli Norges kandidat til VM i mars.

I fjor ble NM i alpint arrangert i Narvikfjellet, og fikk stor suksess.

Det første verdensmesterskapet i Alpint ble holdt i Sveits i 1931. Frem til 1939 var arrangementene årlige, men etter andre verdenskrig ble de holdt annethvert år frem til 1982.

Norge har aldri arrangert et VM i alpint, hvis vi ser bort fra OL i 1952, som også hadde VM-status.

Ny gondol i Narvik

– Den nye gondolbanen blir klargjort for heis ned til Narvik sentrum, en byheis, og vi videreutvikler anlegget for turister som er opptatt av Nordlys og midnattssol, for alpinister, for turløpere på langrenn, syklister og andre aktiviteter, sier styreleder Eirik Frantzen.

Foto: Rune Dahl