Rømling pågrepet i Bjerkvik

En mann i 40-årene er pågrepet etter å ha vært på frifot siden i formiddag, mistenkt for tyveri. En annen person er fortsatt på rømmen. – Vi har ingen grunn til å anta at disse er farlige for andre personer, sier politiet.

Politijakt ved Holmvann i Evenes

Det var i 11-tiden at politiet i Midtre Hålogaland ble oppmerksom på en parkert bil ved Holmvann på E 10. En person er pågrepet, en person er fortsatt på frifot.

Foto: Leserbilde

En mann i 40-årene er pågrepet etter å ha vært på frifot siden i formiddag. Mannen ble pågrepet i Bjerkvik-området klokken 18.40. En annen mann er fortsatt på frifot.

– Begge mennene er tidligere kjenninger av politiet, opplyser operasjonsleder Anne Karlsen ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Stakk til skogs

Det var en politipatrulje fra Harstad til Narvik tilfeldigvis oppdaget en sort, eldre Mercedes som sto parkert ved E10 ved Holmvann tidligere i dag, skriver Fremover.

Da politibilen nærmet seg bilen, stakk to personer til skogs.

– I bilen de etterlot seg ligger det flere gjenstander som vi mener kan være tyvegods, sier lensmann Morten Hole til NRK.

Stort område med mange spor

Politiet fulgte etter inn i skogen, men personene slapp unna. Politiet satte inn fire patruljer i jakten. De hadde også med seg hund i søket.

Men etter to timer jakt i skogen opplyste politiet like før klokken 15.00 at de avsluttet søket uten at noen var pågrepet.

– Det er elgjakt i samme område, så det er veldig mange spor. Det er et stort område og de kan ha kommet langt avgårde før vi fikk satt inn sporhunden.

Politiet vet at personen som eier bilen ikke er blant de to som er mistenkt.

– Melding om hytteinnbrudd

Bilen sto langs veien mellom Bogen og Bjerkvik. Ikke lagt unna ble det meldt om et hytteinnbrudd tidligere i dag.

– Gjenstandene i bilen er typiske hyttegjenstander, men vi har ikke rukket å knytte denne saken opp mot innbruddet, sier Hole, som oppfordrer hytteiere i området til å sjekke om de har hatt besøk av ubudne gjester.

De to mennene var i kontakt med en jeger ved 8-tiden i dag tidlig. Lensmannen har også informert andre elgjegere i området om at det sannsynligvis befinner seg rømlinger i skogen.

– Vi har ingen grunn til å anta at disse to er farlige for andre personer i området.