NRK vurderer dekningen av LS

I går besluttet styret i Det Frivillige Skyttervesen (DFS) å la Landsskytterstevnet gå som planlagt. NRK vurderer nå hvordan vi skal dekke stevnet.

Landsskytterstevnet i Elverum

NRK vurderer nå hvordan de skal dekke Landsskytterstevnet. Her fra stevnet i Elverum i 2010.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Etter diskusjoner med forsvarsledelsen og deler av den politiske ledelsen ble det i går klart at DFS vil la Landsskytterstevnet gå som planlagt i perioden 31. juli til 6. august.

Vedtaket gikk gjennom med seks mot to stemmer i styret til DFS. Over 4000 skyttere er påmeldt til stevnet som avholdes i Bodø.

Vurderer dekningen

Rune Haug

Sportssjef i NRK, Rune Haug, vurderer nå hvordan NRK skal dekke LS.

Foto: NRK

Rune Haug, sportssjef i NRK, er en av dem som nå forsøker å komme frem til en løsning på hvordan LS skal dekkes av statskanalen som har lang tradisjon i å sende fra stevnet.

- Det er ulike meninger om hva som er riktig i denne saken, momenter som taler for og imot - alt dette blir nå diskutert, sier Haug.

Han forteller at de vil fatte en endelig beslutning i løpet av dagen eller morgendagen i forhold til dette.

– Det er spesielt dekningen av kongelaget som vi nå vurderer.

Sender redusert utgave

Det er allerede klart at NRK ikke vil komme til å sende alt som planlagt.

– Det vi så langt har bestemt er at det ikke kommer til å bli en åtte timers sending på onsdag som planlagt. Det vil heller ikke bli sending av den såkalte Texas-skytingen på fredag, sier Haug.

Skaper debatt

Leder i hovedkomiteen til Landsskytterstevnet, Thor-Arne Tobiassen, sier han har full forståelse for at NRK nå gjør denne vurderingen.

Thor-Arne Tobiassen

Thor-Arne Tobiassen, leder i hovedkomiteen til Landsskytterstevnet.

Foto: Kristine Hellem Aanstad / NRK

– For oss som arrangør får det ikke så store konsekvenser, men mange har forventninger om å få se stevnet på TV. Sett i lys av fredagens hendelser vil det nok bli vist forståelse for dette, sier Tobiassen.

Han tror stemningen under arrangementet vil være preget av landesorgen etter tragediene i Oslo og på Utøya.

– Det gjelder å finne en riktig form på dette, slik at vi utviser nødvendig respekt for hendelsen. Samtidig mener jeg det er viktig at samfunnet ikke stopper opp, men går videre.

Mange har nå kastet seg inn i debatten om hvorvidt det er riktig eller ikke å gjennomføre Landsskytterstevnet på dette tidspunktet.

– Vi ser på nettet at det diskuteres og at det er mange meninger. Jeg har respekt for at det er delte meninger, selv om mitt standpunkt er at vi skal gjennomføre stevnet, sier Tobiassen.